Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

ΣΠΑΡΤΗ. Κάθε χρόνο 23 Αυγούστου στα εννιάμερα της Παναγίας πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Ζερμπίτσας πάνω από το Ξηροκάμπι Λακωνίας. Φέτος ο εσπερινός ήταν δισαρχιερατικός καθώς εκτός του Μητροπολίτη κυρίου Ευσταθίου προσκεκλημένος ήταν ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος ο οποίος και χοροστάτησε.

Προσφέρθηκαν οι καθιερωμένοι άρτοι και αποδόθηκαν τα εγκώμια της Παναγίας μας. Περιφορά του επιταφίου δεν έγινε λόγω των μέτρων εναντίον του κορονοιου ενώ πλήθος πιστών παρευρέθη με τα μέτρα να τηρούνται αυστηρά. Ως εκ τούτου το πλήθος του κόσμου ήταν κυρίως εκτός του ναού.

Τους δύο μητροπολίτες Σπάρτης και Καλαβρύτων συνδέει μία φιλία άνω των 30 ετών. Ο μητροπολίτης Σπάρτης έπλεξε το εγκώμιο του ευσεβούς Μητροπολίτη Καλαβρύτων ο οποίος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σπάρτης για τα άμφια τα αρχιερατικά τα οποία του είχε δωρίσει πριν καν είναι υποψήφιος αρχιερέας το έτος 2018,23 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή Ζερμπίτσας, με την ευχή του χρόνου να τα φορά. Πράγματι ο λόγος του ώριμου και πνευματικού ποιμενάρχη αποδείχθηκε προφητικός καθώς το έτος 2019 την ίδια ημερομηνία ο νυν μητροπολίτης Ιερώνυμος ήταν υποψήφιος αρχιερέας και φέτος 2020 παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον εσπερινό της Ιερής Μονής ως αρχιερέας!

*Μαθηματικός