Διώκεται Ιερέας γιατί πούλησε ψεύτικα διαμάντια από μήτρα μακαριστού!

ΜΑΝΗ. Κοσμηματοπώλης κατηγορεί ιερέα ότι του πούλησε ψεύτικα διαμάντια, αποσπώντας του μεγάλο χρηματικό ποσό. Από την πλευρά του, ο ιερέας στον οποίο απαγορεύτηκαν οι Ιεροπραξίες, αρνείται τις κατηγορίες.

Bίντεο του κοσμηματοπωλείου απαθανατίζει έναν ιερέα, όπως αποδείχθηκε από την Μητρόπολη Μάνης να μπαίνει σε κοσμηματοπωλείο στη Νίκαια και να δίνει στον ιδιοκτήτη να εκτιμήσει και να αγοράσει διαμάντια μεγάλης αξίας.

Ο ιερέας με ταχύτατες κινήσεις πήρε τα χρήματα για τα διαμάντια και έφυγε.

Μάλιστα, ο κοσμηματοπώλης ανέφερε ότι τα προσομοιώματα των διαμαντιών, κοπής μπριγιάν, ήταν τόσο καλά που θα μπορούσαν να ξεγελάσουν οποιοδήποτε επαγγελματία.

Από την πλευρά του, ο ιερέας υποστηρίζει ότι δεν ήξερε ότι ήταν προσομοιώματα και ό,τι δε τα πήρε πίσω. «Δεν ήξερα αν είναι τα δικά μου και μπορεί να τα άλλαξε. Υπήρξε μεγάλη ένταση όταν πήγα με έναν φίλο μου. Δε τα πήρα πίσω γι΄ αυτό δεν έδωσα τα χρήματα», υποστήριξε ο ιερέας. Ο κοσμηματοπώλης έκανε μήνυση και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και η Μητρόπολη Μάνης που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

«Σχετικά μέ δημοσίευμα περί ἀπάτης κληρικοῦ τῆς Ι.Μητροπόλεως Μάνης, ἀνακοινώνουμε ὅτι ὁ ἐν λόγῳ κληρικός μέ ἄμεση ἀπόφαση τοῦ Μητροπολίτου, ἔχει τεθεῖ σέ ἀπαγόρευση ἀπό πάσης ἱεροπραξίας, ὡς ἐπίσης καί ἔχει ἤδη ἀσκηθεῖ ἐκκλησιαστική – κανονική ποινική δίωξη κατ' αὐτοῦ βάσει τοῦ Ν. 5383/1932 «Περί τῶν εκκλησιαστικών δικαστηρίων καί τῆς πρό αὐτῶν διαδικασίας».»

Τα ερωτήματα πολλά:

Μπορεί ένας Ιερέας να εκποιεί ιερά κειμήλια και πολύτιμα υπάρχοντα όπως η Μήτρα κοιμηθέντος Μητροπολίτη και αν ναι με την άδεια ποιού;

Αν το πράττει χωρίς άδεια ποιές είναι οι συνέπειες;

Όταν ένας ιερέας εξαπατά εν γνώση του συνάνθρωπο ποιά είναι η συνέπεια;

Ιερέας που εν αγνοία του έχει πέσει σε τέτοια περιπέτεια και άθελά του εξαπατά συνάνθρωπο ποιές συνέπειες έχει;

Πρόκειται για εξαπάτηση ή όχι;

Γιατί τέθηκε διώκεται ποινικά ο Ιερέας; Για να αποειχθεί η ενοχή ή η αθωότητα του;

Το περιστατικό, ανάμεσα στην κοινότητα των Ιερέων της χώρας είναι εξαίρεση. Ωστόσο το περιστατικό σε συνδυασμό και με αρκετά ακόμα που διαδραματίζονται ειδικά στη Μάνη έρχεται να επιβεβαιώσει εκείνους που ισχυρίζονται ότι ο ιερός κλήρος της Μάνης δεν διακρίνεται για τη συνέπεια, τη σύνεση και την κανονικότητα που υπαγορεύει το σχήμα, τουναντίον.