Η άγρια ομορφιά της ορεινής Ζόγκας στην Αργολίδα (photos)

21-08-2020 14:03   

ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Τέσσερα χιλιόμετρα ΝΔ από το Κεφαλάρι Αργολίδας και 14 χιλιόμετρα  από το Αργος συναντάμε το ορεινό χωριό  Ζόγκα, Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020. Ένα μικρό χωριό φυτρωμένα πάνω στους βράχους γραφικά σπίτια κτηνοτρόφων. Το χωριό Ζόγκα έχει θαυμάσια θέα στις απόκρημνες ανατολικές πλαγιές του Κτενιά. Αν και δεν ανήκει στα πιο

διάσημα χωριά της Αργολίδας, το χωριό Ζόγκα έγινε γνωστό τα τελευταία χρόνια λόγω του προσκυνήματος  του Αγίου Ιγνατίου, το οποίο συγχρόνως εξυπηρετεί και συνεδριακές ανάγκες.  Η Ζόγκα (Τοπική Κοινότητα Ελληνικού (Κρυονερίου) , ανήκει στον δήμο Άργους - Μυκηνών  της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Ζόγκα έχει υψόμετρο 467 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ιερό Προσκύνημα Αγίου Ιγνατίου

Πρόκειται για ένα πανέμορφο προσκύνημα στην ορεινή Αργολίδα, χτισμένο εξολοκλήρου από τον Αγιορείτη Ιερομόναχο Ιγνάτιο τον Γρηγοριάτη. Το Ιερό Προσκύνημα είναι κτισμένο σε υψόμετρο 350 μ. και βρίσκεται μέσα σ’ ένα ωραιότατο τοπίο κατάφυτο από ελαιόδεντρα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, κτισμένο στον ημιορεινό οικισμό Ζόγκα Ελληνικού, επαρχίας Άργους, Νομού Αργολίδος.

Ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος Γρηγοριάτης, καταγόμενος από τον παρακείμενο μικρό και αραιοκατοικημένο οικισμό Ζόγκα Άργους, ξεκίνησε την ανέγερση του κεντρικού Ιερού Ναού του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου από αγάπη για την γενέτειρά του και τις  εκκλησιαστικές ανάγκες των συγχωριανών του, οι οποίοι μάλιστα και βοήθησαν στο αρχικό στάδιο ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, τόσο με τα πενιχρά οικονομικά τους, όσο και με προσωπική τους εργασία.

Ακολούθως και μέχρι της περατώσεως του όλου Ιερού Συγκροτήματος, το βάρος της οικονομικής δαπάνης του έργου, καλύφθηκε από δωρεές χριστιανών κυρίως εξ Αθηνών και εκ Θεσσαλονίκης.

Ο Ιερός Ναός θεμελιώθηκε κατά το έτος 1983 από τον τότε Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Χρυσόστομο Β´ (Δεληγιαννόπουλο) και τιμάται επ’ ονόματι του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου. Τα ιερά εγκαίνιά τέλεσε το έτος 1986 ο Μητροπολίτης Αργολίδος κυρός Ιάκωβος Β´ (Παχής).

Φωτογραφίες: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ