ΠΑΤΡΑ. Το The Bold Type Hotel βρίσκεται στην Πάτρα, σε απόσταση 300μ. από την Πλατεία Ψηλά Αλώνια. Προσφέρει δωμάτια με θέα στον κήπο και δωρεάν Wi-Fi. Αυτό το ξενοδοχείο 5 αστέρων παρέχει επίσης κλιματιζόμενα δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο.

Επιπλέον, το κατάλυμα περιλαμβάνει εστιατόριο και απέχει 1,1χλμ. από το λιμάνι. Το προσωπικό της 24ωρης ρεσεψιόν μιλάει ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή.

Όπως μάθαμε, όλοι όσοι εργάστηκαν για την αποκατάσταση του αρχοντικού – και φθάνουν συνολικά τα 162 άτομα – σεβάστηκαν απόλυτα τον διατηρητέο του χαρακτήρα, ενώ κάθε επέμβαση καταγράφηκε και εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η διακόσμηση είναι αποτέλεσμα ατελείωτων συζητήσεων με τους επιχειρηματίες, που ήταν πολύ ενημερωμένοι για τις παγκόσμιες εξελίξεις στον ξενοδοχειακό κλάδο. Τα δωμάτια είναι δέκα. «Highlights»; Κάθε όροφος θα έχει το δικό του χρώμα. Το πανοραμικό roof garden είναι πλέον επισκέψιμο, η αίθουσα πρωϊνού εξαιρετική και ο πανέμορφος πίσω κήπος- μυθιστόρημα ξαναγεννήθηκε. Εχει σχεδιαστεί μάλίστα να προσφέρεται brunch menu και να λειτουργεί εστιατόριο ευρωπαικής κουζίνας και για τον κόσμο εκτός των ενοίκων.

Η κατασκευή, σύμφωνα με επιτόπιες παρατηρήσεις που έκανε η ειδική στις αναστηλώσεις, αρχιτέκτων μηχανικός του ΕΜΠ, Χριστίνα Μόρμορη, έχει γίνει σε τρεις φάσεις.

Η πρώτη τοποθετείται στα τέλη του 1800, η δεύτερη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και η τελευταία φάση που αφορά και τον μεγαλύτερο όγκο του κτιρίου, αποδίδοντάς του μάλιστα την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Το κτίριο θεωρώ πως ξεχωρίζει για τη θέση του, τη χωροθέτησή του στον ιδιωτικό του κήπο, την υποχώρησή του ως προς την οικοδομική γραμμή στον β´ όροφο για τη δημιουργία βεράντας, τη νοτίου προσανατολισμού ταράτσα του και φυσικά την αριστοκρατική του κάτοψη. Στο κέλυφος με εντυπωσιάζει ό,τι ακριβώς εντυπωσιάζει και τους περισσότερους συμπολίτες μου. Ο ισχυρός του χαρακτήρας.

Ενδεικτικά έχω παρατηρήσει πως οι περιηγητές της πλατείας Αγίου Γεωργίου σπαταλούν περισσότερη ώρα να χαζεύουν το κτήριο αυτό παρά το Ρωμαϊκό Ωδείο που βρίσκεται απέναντι!

Το ξενοδοχείο βρίσκεται βέβαια στο επίκεντρο του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος λόγω του Ωδείου και του Αρχαίου Ιπποδρόμου. Η πλατεία Αγίου Γεωργίου είναι στο σύνολό της χαρακτηρισμένη με υπουργική απόφαση, ως ιστορικός τόπος και ομοίως όλα τα κτήρια που την περιβάλλουν είναι διατηρητέα μνημεία.