Ελαιοπαραγωγοί καταγγέλλουν ότι οι δακοκτονίες στη Λακωνία δεν γίνονται σωστά

ΚΡΟΚΕΕΣ,Οι αγρότες της περιοχής της Λακωνίας είναι αντιμέτωποι με μεγάλους πληθυσμούς δάκου, οι οποίοι βρίσκονται σε έξαρση, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.
Όπως ανεφέρουν σε επιστολή τους προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κροκέων, Σταματάκος Αλέξανδρος και ο πρόεδρος του Α.Ε.Σ. Κροκέων, Δανάσκος Νικόλαος, "Παρά την άμεση και πιο σύντομη επέμβαση της καταπολέμησης του δάκου, με την μέθοδο του δολωματικού ψεκασμού, από προηγούμενες χρονιές οι πληθυσμοί του Δάκου βρίσκονται σε μεγάλη έξαρση, και αυτό οφείλεται στις καιρικές συνθήκες οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό του πληθυσμού του. Βρισκόμαστε στην έναρξη του δεύτερου κύκλου ψεκασμών και βλέπουμε να γίνεται χρήση φαρμάκου DESIS το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη φάση ψεκασμών...
Σύμφωνα με την επιστολή, οι δακοκτονίες δεν γίνονται με σωστό τρόπο, με άμεσο αποτέλεσμα στην αποτελεσματικότητά τους. Το φάρμακο DESIS θεωρείται "ελαφρύ" και χρησιμοποιείται στον πρώτο κύκλο ψεκασμών.

Στην επιστολή, όπου συνυπογράφουν ο κος Σταματάκος και ο κος Δανάσκος, ζητάνε άλλον έναν ψεκασμό για την περιοχή της Λακωνίας και την περιοχή Κροκεών έως τον Νοέμβριο που είναι και η αρχή της συγκομιδής, καθώς αν δε γίνουν θα σημειωθεί ζημιά έως και 40%.