Σοκάρει με την περιγραφή του σοβαρού ατυχήματος που είχε η Έρρικα Πρεζεράκου η οποία μιλάει για πρώτη φορά για εκείνες τις εφιαλτικές στιγμές...

ΕΛΛΑΔΑ. Μπορεί να έχασε το μικρό δαχτυλάκι του δεξιού χεριού της, όμως νιώθει ευγνώμων που ο παράμεσός της συγκολήθηκε και δεν αποβλήθηκε από τον οργανισμό της. Η μανιάτισσα Έρρικα Πρεζεράκου, δεν κρύβει την ευγνωμοσύνη της για την ευτυχή κατάληξη του ατυχήματός της.

«Οι γιατροί μου είπαν ότι ο παράμεσός μου παραμένει ζωντανός. Και αυτό ήταν το καλύτερο νέο. Άρχισα να χοροπηδάω πάνω κάτω από τη χαρά μου μέσα στο νοσοκομείο» είπε η πρώην αθλήτρια του άλματος επί κοντώ και συνέχισε: «Έχω κάνει ένα χειρουργείο πέντε ωρών, όμως όλα θα πάνε καλά. Έχω χάσει το μικρό μου δακτυλάκι και όσα συμβαίνουν αποτελούν το τελειότερο σενάριο συγκριτικά με όσα έγιναν. Οπότε είμαι χαρούμενη…».

Η στιγμή του ατυχήματος, που για αρκετές μέρες δεν μπορούσε να φέρει στη μνήμη της λόγω του σοκ που είχε υποστεί, ήταν πράγματι σοκαριστική. Η ίδια περιγράφει στο "Πρώτο Θέμα":

«Στην Κύθνο πήγα την Παρασκευή 7 Αυγούστου. Ήμουν στην πρώτη ημέρα. Ο καιρός ήταν σχετικά ήπιος. Όλα συνέβησαν πάνω στην προσπάθεια να αποφευχθεί το κύμα από τα απόνερα ενός μεγάλου πλοίου. Είναι εφιαλτικό αυτό που συνέβη. Και τώρα που το ανακαλώ στη μνήμη μου, μόνο που το ακούω, φρικάρω. Άκουσα ένα “ντουπ” και αμέσως σήκωσα το χέρι μου. Είδα ότι ήταν σε πολλά κομμάτια, η προπέλα το είχε κάνει καινούργιο… Και τότε μπήκα ενστικτωδώς στην ενέργεια, αυτό που λέμε, της επιβίωσης. Πραγματικά χωρίς να σκεφτώ μπήκα στη διαδικασία να κολυμπήσω, να προσεγγίσω τη βάρκα για να σωθώ».