ΣΕΛΛΑΣΙΑ. Χωριό που πασχίζει για την αυτάρκεια και την εξυπηρέτησή του. Ζωντανή κοινωνία με πολλούς ετεροδημότες που σε κάθε ευκαιρία επιστρέφουν. Πολλά παιδιά και μόνιμα και φιλοξενούμενα.

Έτσι, η επιλογή, πριν χρόνια, ώστε ένας κεντρικός χώρος να γίνει σύγχρονη παιδική χαρά ήταν εύστοχη. Ενεργοί πολίτες της Σελλασίας διευκόλυναν την οικογένεια του ομογενή Γεωργίου Αργυράκη να δωρίσει το ανάλογο οικόπεδο γι' αυτόν το σκοπό.

Το έργο εντάσσεται το 2019 στο Πράσινο Ταμείο με 80% χρηματοδότηση και 20% από τον Δήμο Σπάρτης. Ο εργολάβος προχωρά σε ένα υποδειγματικό έργο αλλά κάποια στιγμή το έργο σταματά. Υπάρχει οφειλή και ο εργολάβος αξιώνει την εξόφλησή του ενώ παράλληλα χρειάζεται κάποιος να επιδείξει ενδιαφέρον για την χρηματοροή από το πράσινο ταμείο.

Ήδη ο χώρος είναι αποκλεισμένος για αποφυγή κάποιου ατυχήματος και κάθε μέρα οι λιλιπούτειοι δημότες ρωτούν πότε θα έρθουν οι κούνιες και οι τραμπάλες... τους

Το θέμα έφερε προ ημερών, στις 10 Αυγούστου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Καρμοίρης και εκκρεμεί απάντηση της δημοτικής αρχής.