ΚΥΘΗΡΑ. Τα Κύθηρα φημίζονται για τις πολλές και καλές παραλίες τους. Είναι όλες πεντακάθαρες και φτιαγμένες από τη φύση σε ειδυλλιακά τοπία. Κάποιες από αυτές, ωστόσο, ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους και τα νερά. Και κερδίζουν μια θέση στην καρδιά των επισκεπτών από την πρώτη στιγμή που θα βρεθούν εκεί για το μπάνιο τους. Μια από αυτές τις παραλίες στα Κύθηρα είναι και η φημισμένη παραλία Καλαδί. Ένας επίγειος παράδεισος, χωρίς υπερβολή. Αν βρεθείς εκεί θα καταλάβεις για τι μιλάμε.


Καλαδί, η μαγευτική παραλία στα Κύθηρα

Το Καλαδί είναι μία από τις καλύτερες παραλίες των Κυθήρων κατά κοινή ομολογία. Πολλοί, μάλιστα, την θεωρούν ως την καλύτερη. Πρόκειται για μια υπέροχη παραλία της οποίας σήμα κατατεθέν είναι ο μεγάλος βράχος που υπάρχει στην μέση της παραλίας.

Το περιβάλλον είναι ιδανικό καθώς διακρίνεται για τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, τα ποικιλόμορφα βότσαλα και την ηρεμία που προσφέρει. Το πιο γνωστό σημείο της παραλίας είναι το κεντρικό στο οποίο σε οδηγεί το μονοπάτι.

Μπορεί στην αρχή να σου φανεί μικρή παραλία αλλά είναιμεγαλύτερη από ό,τι φαίνεται. Στην πραγματικότητα αποτελείται από 3 τμήματα, όλα τους το ίδιο παραδεισένια και γαλήνια. Το τελευταίο τμήμα της είναι εντυπωσιακό καθώς καταλήγει σε μια μικρή σπηλιά η οποία σε οδηγεί σε μια πάρα πολύ μικρή παραλία.

Δεν πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία αλλά υπάρχει μια μικρή καντίνα για να εφοδιαστείς με όλα τα απαραίτητα μέρι αργά το απόγευμα.

Χρήσιμες πληροφορίες για την παραλία

Το Καλαδί βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, 10 χιλιόμετρα περίπου από το λιμάνι στο Διακοφτί. Ο δρόμος είναι καλός από άσφαλτο αλλά στα τελευταία μέτρα πριν φτάσετε στο ύψος της παραλίας γίνεται χωματόδρομος. Δε θα σε δυσκολέψει όμως. Όταν παρκάρεις στο πλάτωμα του δρόμου θα κατεβείτε το δρομάκι που οδηγεί στην παραλία, το οποίο αποτελείται από 120 πέτρινα σκαλιά.



Αν βρεθείς στα Κύθηρα μην χάσεις επίσης και μια επίσκεψη στην παραλία Κυριακουλού. Είναι μια παραλία η οποία φαίνεται σαν να μην την έχει επισκεφθεί ποτέ κανένας.Βέβαια, μπορείς να την προσεγγίσεις μόνο με σκάφος.

Η τοποθεσία της είναι στη νότια πλευρά των Κυθήρων ανάμεσα από το γραφικό Καψάλι και την παραλία του Χαλκού. Η πρώτη εντύπωση που θα σου αφήσει θα σε ενθουσιάσει αλλά το ίδιο και όλη η παραμονή σου εκεί. Είναι σίγουρα κι αυτή μια από τις παραλίες που δε θα επισκεφθείς μια φορά στη ζωή σου αν πας ξανά στα Κύθηρα.

Πηγή: exploringgreece.tv