Σπάρτη, Καλαμάτα, Ναύπλιο, κ.λ.π.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Σαν μανιτάρια ξεπετάγονται κρούσματα κορονοϊού στις πόλεις της Πελοποννήσου. Ενδεικτικά αναφέρουμε νέο κρούσμα σήμερα στην Καλαμάτα όπου βρέθηκε να νοσεί ηλικιωμένη γυναίκα που ελέγχθηκε στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου και η οποία δεν είχε συμπτώματα. Στο Ναύπλιο εκκενώθηκαν γραφεία του Δήμου και απολυμάνθηκαν επειδή διαγνώστηκε θετικό στον ιό υπαλλήλικο στέλεχος του Δήμου. Ανάσταση η Σπάρτη από την ανεπίσημη πληροφορία ότι το ένα από τα 3 κρούσματα της Τετάρτης είναι γιατρός και μάλιστα ασυμτωματικός.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο εξής αυτές οι ειδήσεις θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Χρειάζεται ψυχραιμία αλλά και αυτοσυγκράτηση σε κάθε πλευρά προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλοι και όλα με την δέουσα προσοχή και διακριτικότητα. Άλλωστε όποιος νοσεί δεν είναι ούτε λεπρός ούτε καταραμένος, αντίθετα ενδέχεται να είναι πιο υπεύθυνος από πολλούς που βρίσκονται σε πελάγη άγνοιας ή αδιαφορίας. Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα στοιχεία αναφέρουν ότι τουλάχιστον το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού θα νοσήσει από covid-19 (Economist).

Σημ. Γίνεται σαφές, λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, ότι δεν επιτρέπεται και δεν εξυπηρετεί σε κάτι η δημοσιοποίηση ονομάτων που έτσι κι αλλιώς αγνοεί η σύνταξη του notospress.gr