EΛΛΑΔΑ. Αυξημένες πιθανότητες για ισχυρές καταιγίδεςγια τον Δεκαπενταύγουστο. στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, από το απόγευμα του Σαββάτου, 15 Αυγούστου. Oσοι βρεθούν σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι το πρωί της Κυριακής θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ίσως έρθουν αντιμέτωποι με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ραγδαίες βροχοπτώσεις, χαλάζι, επικίνδυνους κεραυνούς, θυελλώδεις ανέμους ακόμη και πλημμύρες σε τοπικό επίπεδο).

Στην Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος με νεφώσεις που κατά τόπους ίσως δώσουν ασθενή βροχή.

Αναλυτικά ο καιρός

ΠΕΜΠΤΗ 13-08-2020 Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-08-2020 Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και τοπικά στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15-08-2020 Στα βόρεια ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16-08-2020 Στα βόρεια θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στη Μακεδονία από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17-08-2020 Στα βόρεια θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.