«Πως είναι δυνατόν να προχωρά ένα έργο, ο φάκελος του οποίου είναι προβληματικός κι έχει αποσυρθεί;»

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα απαντά μέσα από το notospress.gr ο επικεφαλής της Παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος μετά τη δήλωση του πρώτου ότι «δεν υφίσταται κανένα απολύτως πρόβλημα με την εξέλιξη της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Ο Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του με αφορμή τη ενημέρωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περί της απόσυρσης του φακέλου του έργου εκ μέρους της χώρας μας και την επανυποβολή του ανέφερε: «Αυτό δεν συνδέεται με την πρόοδο των εργασιών στο μέλλον και με τη χρηματορροή» ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχη επαναλαμβάνοντας με κατηγορηματικό τρόπο πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα με την υλοποίηση της ΣΔΙΤ», πρόσθεσε δε ότι «πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή των προβλεπόμενων από τον σχεδιασμό μονάδων διαχείρισης».

Όπως διευκρίνισε ο Π. Νίκας, «το δίλημμα ήταν αν έπρεπε να απαντήσουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με συμπλήρωση και τροποποίηση του σχετικού φακέλου ή με έναν καινούργιο φάκελο. Τελικά, προκρίθηκε η αποστολή νέου φακέλου και οι διαδικασίες θα τρέξουν από το υπουργείο Ανάπτυξης».

Καταλήγοντας, ο Περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι έχει αρχίσει διαπραγμάτευση με την εταιρεία, αντικείμενο της οποίας είναι η βελτίωση της συμφωνίας προς το συμφέρον των πολιτών, καθώς - όπως τόνισε- «η ισχύουσα σήμερα συμφωνία θεωρείται επαχθής, και για τους δήμους και για τους πολίτες».

Ο Θανάσης Πετράκος απορεί «από την στιγμή που ο κ. Νίκας γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει πως είναι δυνατόν να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις». Αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζήτησε απόσυρση αλλά διόρθωση του φακέλου κάτι όμως που είναι ανέφικτο λόγω «κακού φακέλου» αλλά και δεκάδων εκκρεμοτήτων που αφορούν στη χωροθέτηση, στην κοστολόγηση και στη διαστασιολόγηση του έργου. Σημειώνει επίσης ότι το πρόβλημα είναι απολύτως υπαρκτό, οι «πολιτικές κωλοτούμπες» δεν οδήγησαν πουθενά και υπογράμμισε τη δέσμευση τόσο του κ Νίκα όσο και του κ. Τατούλη στις 31 Αυγούστου το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Πρόσθεσε δε ότι η παράταξή του στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει ειδική ημερίδα για το θέμα.