ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ. Τίτλοι όπως : «Φωνές» επισκεπτών για συνωστισμό και ταλαιπωρία, Αλαλούμ με τα ferry boats, άφαντες οι Αρχες, Συνωστισμός και ταλαιπωρία στο λιμάνι στην Ελαφόνησο, δεν είναι και οι καλύτερες συστάσεις για την Ελαφόνησο που φέτος κλήθηκε να αντιμετωπίσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Σύντομα θα διαπιστώσουμε αν τα πράγματα είναι τόσο δραματικά όσο γράφουν κάποια ΜΜΕ. Γίνονται αναφορές για επεισόδια στο λιμάνι, για συνωστισμό σε λιμάνι και παραλίες χωρίς μέτρα ενώ οι αρχές χαρακτηρίζονται άφαντες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο λιμάνι της Ελαφονήσου, όταν οι επισκέπτες ήθελαν να αποχωρήσουν. Σύμφωνα πάντα με καταγγελίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο νησί η αναμονή για να επιβιβαστούν στα ferry boats έφτανε ακόμα και τις 2 ώρες, ενώ ο κόσμος συνωστιζόταν σε ατελείωτες ουρές μπροστά από τα εκδοτήρια και τα πλοία.
Μάλιστα το πρόβλημα γινόταν ακόμα πιο έντονο, αφού στο σημείο δεν βρίσκονταν εκπρόσωποι των εταιρειών των ferry boats, ούτε κάποιος από τις Αρχές του νησιού ώστε να βοηθήσουν να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και κυρίως να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας λόγω κορωνοϊού.

Τελικά αργά το απόγευμα και αφού ο κόσμος παρέμεινε συνωστισμένος στο λιμάνι, με τους περισσότερους να μην φορούν μάσκα, σύμφωνα με μαρτυρίες, έφτασαν στο σημείο υπεύθυνοι των εταιρειών των ferry boats, αλλά και ένστολοι προκειμένου να επιλυθεί η χαοτική κατάσταση, ωστόσο ούτε αυτοί φορούσαν προστατευτική μάσκα. Μάλιστα ένας εξ αυτών απαντώντας στα παράπονα του κόσμου φέρεται να είπε «περιμένετε όλοι θα φύγετε, κάτι θα γίνει»!

Δείτε live