Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

ΣΠΑΡΤΗ. Στις 10 Αυγούστου 2020, στον Άγιο Σπυρίδωνα Σπάρτης, τελέστηκε ο εσπερινός και η παράκληση στην Παναγία μας. Μπορούμε να πούμε ότι εόρτασε ο Άγιος Σπυρίδωνας της πόλης μας καθώς με τον εσπερινό εορτάστηκε η ανάμνηση ενός θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνα που έγινε στην πόλη της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, όταν το νησί πολιορκούσαν οι Αγαρηνοί εμφανίστηκε ο Άγιος με το ράσο του ως θαύμα. Έτσι φοβήθηκαν οι Αγαρηνοί, έλυσαν την πολιορκία και το νησί σώθηκε. Όπως μας είπε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας που χοροστάτησε στον εσπερινό και την παράκληση οι Κερκυραίοι γιορτάζουν αυτό το θαύμα με λιτανεία τρεισήμισι ολόκληρων ωρών!

Στο τέλος της ακολουθίας και λίγο πριν τη λήξη της, τελέστηκαν 4 χειροθεσίες, οι οποίες είναι εκκλησιαστικές πράξεις. Οι ψάλτες του ναού, Νικόλαος Ταπραντζης και Μιχάλης Σωτηρίου μαθητής Λυκείου και νέος αριστερός ψάλτης του Αγίου Σπυρίδωνα χειροκροτήθηκαν αναγνώστες. Έτσι, μπορούν και επίσημα να διακονούν στο ψαλτήρι. Ο Κώστας Πετρούλιας και ο Μιχάλης Λυμπέρης, νέοι του Αγίου Σπυρίδωνα, πλέον μπορούν και επισήμως να διακονούν το Ιερό ως εκκλησιαστικοί.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ κ Ευστάθιος ευχαρίστησε τον εφημέριο του ναού πατέρα Σεραφείμ καθώς είναι η ενορία του πρότυπο και φέρει βλαστούς. Με τη σειρά του ο πατήρ Σεραφείμ, ένα κόσμημα με καταγωγή από τους Μολάους, ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια τον Μητροπολίτη μας και παρατήρησε ότι αν δεν υπήρχε ο Μητροπολίτης μας κ κ Ευστάθιος να μας εμπνέει, να μας στηρίζει και να μας καθοδηγεί ως πνευματικός πατέρας, τίποτα δεν θα ήταν δυνατόν.

Στο τέλος το εκκλησίασμα συνεχάρη τους νέους αναγνώστες και εκκλησιαστικούς οι οποίοι προσέφεραν κέρασμα προς άπαντες.

*Μαθηματικός