Ο Mητροπολίτης Μεσσηνίας προτρέπει στην τήρηση της τάξης και των μέτρων στις Εκκλησίες11-08-2020 19:03   

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Εγκύκλιο Σημείωμα (αριθ. Πρωτ. 509/2020) απέστειλε στις 10 Αυγούστου 2020, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προς όλους τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς και τις Μοναστικές αδελφότητες, όσον αφορά τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, έχοντας υπ’ όψιν τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΦΕΚ 3330/Β΄/8-8-2020 και 3332/Β΄/9-8-2020), ο κ. Χρυσόστομος ενημέρωσε ότι:

α) Αναστέλλεται η διεξαγωγή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται εν πομπή, εκτός χώρων λατρείας, δηλαδή τέλεση Λιτανειών, περιφορά Εικόνων και Επιταφίου της Παναγίας, στους πανηγυρίζοντες Ναούς,

β) Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των Ναών και των Μονών (Πρόναοι και Προαύλια), και

γ) Αναφορικά με την τήρηση των μέτρων υγιεινής εντός των Ναών και Μονών, ισχύουν όσα έχουν υποδειχθεί με προηγούμενα Εγκύκλια Σημειώματα.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας προτρέπει τους Ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες τους, «να έλθουν αρωγοί και θεματοφύλακες της Εκκλησιαστικής τάξεως και τηρήσεως των μέτρων προστασίας και περιφρουρήσεως της δημόσιας υγείας, επ’ ωφελεία του πιστού λαού».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ