ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η Πελοπόννησος είναι μια υπέροχη επιλογή όλες τις εποχές του χρόνου. Η αλήθεια είναι, όμως, πως το καλοκαίρι οι παραλίες της Πελοποννήσου είναι σαν ένα διαμάντι που “σκάει” απ’ το πουθενά. Για την ακρίβεια πολλά διαμάντια, όχι μόνο ένα!

Αν τα νησιά δεν είναι του γούστου σου, τότε μάλλον προτιμάς να κάνεις τις διακοπές σου στην ηπειρωτική Ελλάδα, η οποία σου δίνει σίγουρα πολλές επιλογές. Η Πελοπόννησος είναι μία απ’ αυτές και πραγματικά έχει τόσα μέρη να ανακαλύψεις που δεν μπορείς καν να τα διανοηθείς. Οι παραλίες της είναι τόσες πολλές, που δύσκολα τις ξεχωρίζεις.

Η επιλογή είναι δύσκολη ομολογουμένως, όμως αυτές οι παραλίες της Πελοποννήσου είναι αναμφίβολα υπέροχες κι ένα γερό “χαρτί” αν προσπαθείς να πείσεις κάποιον για διακοπές εκεί.


Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Μια υπέροχη παραλία σε σχήμα μισοφέγγαρου με λευκή αμμουδιά και γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά που θα σε ενθουσιάσει. Βρίσκεται περίπου 10 χλμ απ’ την Πύλο, ακριβώς δίπλα στον υγροβιότοπο της Γιάλοβας. Είναι αρκετά δημοφιλής στην περιοχή και μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες της Ελλάδας.

Φονέας, Μεσσηνία

Μια από της 10 ομορφότερες παραλίες της Πελοποννήσου είναι αυτή του Φονέα και όχι άδικα. Η παραλία αυτή με το όνομα Φονέας είναι μία από τις πιο γνωστές «άγνωστες» παραλίες της Δυτικής Μάνης, καθώς βρίσκεται καλά «κρυμμένη» στο τέλος ενός μονοπατιού, ανάμεσα στα δέντρα. Βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία Δελφίνια, μόλις 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρδαμύλης, στο δρόμο προς Λακωνία.

Πρόκειται για μία πανέμορφη βοτσαλωτή παραλία, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι ο τεράστιος βράχος που βρίσκεται στη μέση του μικρού κόλπου.

Σίμος, Ελαφόνησος

Η Ελαφόνησος μπορεί να μην είναι και τεράστια, όμως έχει την παραλία του Σίμου που την ομορφαίνει ακόμα περισσότερο εκεί στο νότιο άκρο της Λακωνικής χερσονήσου. Η παραλία έχει τιρκουάζ νερά, χρυσή άμμο και θέα τα Κύθηρα. Τι άλλο θες;

Φωκιανός, Αρκαδία

Μπορεί η παραλία αυτή να μην έχει αμμουδιά, όμως διαθέτει μεγάλα, λευκά βότσαλα, διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά, καταπράσινες βουνοπλαγιές σ’ έναν ημικυκλικό, υπέροχο κολπίσκο.