ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Συνάντηση με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επί της οδού Ναυαρίνου, στο τμήμα από Φαρών έως Ακρίτα, είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μπάκας και Ελένη Αλειφέρη.

Οι επιχειρηματίες, τον Φεβρουάριο, είχαν αιτηθεί γραπτώς στην τότε συνάντησή τους με τον Δήμαρχο, την πεζοδρόμηση της συγκεκριμένης ζώνης, σήμερα όμως και με την εμπειρία της εφαρμογής της , την αξιολογούν ως αρνητική. Κατά την πολύωρη συζήτηση αναλύθηκαν τα νέα δεδομένα και οι νέες συνθήκες που η υγειονομική κρίση έχει δημιουργήσει επηρεάζοντας την εμπορική κίνηση των καταστημάτων. Μάλιστα, από την πλευρά των καταστηματαρχών υπήρξε αίτημα απόσυρσης ή τροποποίησης των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αίτημα το οποίο ο Δήμαρχος ζήτησε να κατατεθεί γραπτώς και συνοδευόμενο από τις υπογραφές όλων των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην οδό Ναυαρίνου, από Φαρών έως Ακρίτα.

Ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους υπογράμμισε πως ο Δήμος υλοποίησε δικά τους αιτήματα. Τόνισε επίσης, πως ο ίδιος αποκόμισε διαφορετική εικόνα κατά την επίσκεψή του στα καταστήματα, πλην λίγων εξαιρέσεων, μια εβδομάδα ύστερα από την εφαρμογή των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Επανέλαβε ωστόσο ότι ο Δήμος πρέπει να ακούει διαρκώς τους πολίτες και να στηρίζει την επιχειρηματικότητα.

«Είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα, όχι για να δημιουργούμε. Ακούμε προσεκτικά τους επαγγελματίες και προφανώς όλα αξιολογούνται. Είναι κάτι που το έχουμε αποδείξει», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος.