ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Την περασμένη Κυριακή (2/8ου) διεξήχθη το Αυγουστιάτικο Brevet στην Μεσσηνία με την επωνυμία ''Γύρος Μεσσηνίας - Γαργαλιάνοι'' με διοργανωτή την Bioracer Hellas, το οποίο ήταν και το τελευταίο για το 2020.
Ένας αγώνας αντοχής δρόμου περιμετρικά της Μεσσηνίας, των 200 χλμ. που δυστυχώς είχε μόνο 22 συμμετοχές, ενώ πέρυσι ο συγκεκριμένος αγώνας είχε 60 περίπου ποδηλάτες.
Κατά την διάρκεια του έτους είχαν ακυρωθεί πολλά Brevet λόγω του Covid 19, απογοητεύοντας πολλούς λάτρεις του συγκεκριμένου αγώνα.
Τον σύλλογο ''Ευκλής'' εκπροσώπησαν οι αθλητές του, Νικόλαος Ρήγας και Πάνος Λαχανάς καταλαμβάνοντας 3η και 4η θέση αντίστοιχα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση προκείται για «μια πάρα πολύ καλή επίδοση, για τους ποδηλάτες του Ευκλή, δεδομένου ότι την Κυριακή είχε 34 βαθμούς Κελσίου στα πρώτα 52 χλμ. και όπως μας δήλωσαν οι ποδηλάτες λίγο πριν το Καλό Νερό έπιασε και μια καταρρακτώδης βροχή για 40 λεπτά, η οποία ευτυχώς, τους βρήκε σε ασφαλές μέρος (βενζινάδικο) και κατάφεραν, να συνεχίσουν με το πέρας της καταιγίδας και να τερματίσουν μετά από 7 ώρες, κάνοντας συνολικά εντός ορίου χρόνου τα 203 χλμ.»
Η διαδρομή που ακολούθησαν οι ποδηλάτες ήταν: Γαργαλιάνοι (αφετηρία), Πύλος, Μεθώνη, Φοινικούντα, Κορώνη, Πεταλίδι, Ριζόμυλος, Μεσσήνη, Καλαμάτα, Μελιγαλάς, Καλό Νερό, Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι (τερματισμός).

Το αγώνισμα BREVET

Η Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας - Audax Randonneurs Grece είναι ο φορέας διαχείρισης των Brevet στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2014 και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του φορέα είναι η διαχείριση των διοργανωτών στην Ελλάδα, για την άρτια και ασφαλή διοργάνωση ποδηλατικών εκδηλώσεων Brevets, σύμφωνα με τους όρους και κανόνες της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien.
Κατά τις χρονιές που διεξάγεται το Paris-Brest-Paris διασφαλίζει την διεξαγωγή προκριματικών Brevets 200-300-400-600 χλμ. με σκοπό τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στην κορυφαία διοργάνωση που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια.