ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Από τις 3 Ιουνίου 2020 η μονάδα 5 φυσικού αερίου της Μεγαλόπολης απελευθερώθηκε από τον περιορισμό των 500 MW και μπορεί να λειτουργεί στο μέγιστο φορτίο της που είναι 811MW. Το αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής φάνηκε αμέσως αφού στο μηναίο δελτίο συναλλαγών συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας για τον Ιούνιο, η μονάδα 5 φυσικού αερίου της Μεγαλόπολης είναι η πρώτη σε παραγωγή με 228.271 MWh!! Δεύτερη μονάδα η ιδιωτική Κόρινθος POWER με 221.563MWh και τρίτη το ΑΛΙΒΕΡΙ 5 της ΔΕΗ με 178.752MWh.

Οι πιστώσεις για τον μήνα Ιούνιο ήταν για την μονάδα 5 της Μεγαλόπολης 8.078.883 ευρώ! Όλα αυτά από μια μονάδα που έχει μεγάλα προβλήματα με βασικότερο την έλλειψη τεχνικού προσωπικού που απαιτείται για την λειτουργία της. Μπορεί η δύναμη της μονάδας να αριθμεί πάνω από 100 άτομα , όμως οι σοβαρές ελλείψεις στο τεχνικό προσωπικό της βάρδιας λειτουργίας είναι τόσο μεγάλες που αναγκάζονται να κάνουν υπερωρίες και πολλές φορές η μονάδα λειτουργεί και με σοβαρά κενά. Μετά από τόσα χρόνια εξακολουθεί να χρειάζεται να έρχονται εργαζόμενοι με την διαδικασία των εκτός έδρας από το Αλιβέρι και το Λαύριο αλλιώς θα πρέπει να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Επίσης με πολύ σοβαρές ελλείψεις σε μηχανικούς που πρέπει να είναι επικεφαλής των βαρδιών και αναγκάζεται να λειτουργούν οι εγκαταστάσεις απόγευμα και βράδυ χωρίς την παρουσία μηχανικού. Και όλα αυτά να είναι σε πλήρη γνώση όλης της ιεραρχίας στην Αθήνα αλλά εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν καταφέρει να δώσουν λύση. Αυτή η μονάδα λοιπόν που έχουν ξεχάσει μέχρι και εγκαίνια να της κάνουν, έχει περάσει από 1000 κύματα και δυσκολίες, αυτή είναι η πρώτη σε παραγωγή και αυτό φυσικά οφείλεται αποκλειστικά στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι λιγοστοί εργαζόμενοι της λειτουργίας και της συντήρησης , κόντρα σε όλες τις δυσκολίες.