Δραματικό! Συγκρούστηκαν ταχύπλοα στη Φοινικούντα Μεσσηνίας!03-08-2020 18:38   

MEΣΣΗΝΙΑ. Δύο ταχύπλοα σκάφη συγκρούστηκαν το βράδυ της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της νήσου Σχίζας και της Αγίας Μαρίνας Φοινικούντα στη Μεσσηνία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 άνθρωποι.
Το συμβάν έγινε περίπου στις 10:30 το βράδυ, στο ένα σκάφος επέβαιναν τρία άτομα, ενώ στο άλλο ένα.  Στην περιοχή έσπευσε ένα ιδιωτικό σκάφος, καθώς και δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού σώματος.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν τρεις άνδρες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καλαμάτας, έχοντας τις αισθήσεις τους.
Η αναφορά των αρχών αναφέρει:

" Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πύλου για περιστατικό σύγκρουσης του ταχυπλόου σκάφους ''ΦΑΡΜΑΚΗΣ'' Λ.Π. 1105 με τρεις ημεδαπούς επιβαίνοντες, με το ταχύπλοο σκάφος ''ΑΝΕΜΟΣ'' Λ.Ρ. 7635 με έναν επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Σχίζας και ν. Αγίας Μαρίνας Φοινικούντας.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην περιοχή μετέβησαν ένα ιδιωτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, στην περιοχή του λιμένα της Φοινικούντας. 
Συγκεκριμένα, ανωτέρω ιδιωτικό σκάφος εντόπισε έξω από το λιμένα Φοινικούντας, το ταχύπλοο σκάφος ''ΑΝΕΜΟΣ'' να ρυμουλκεί το ταχύπλοο σκάφος ''ΦΑΡΜΑΚΗΣ''. Στη συνέχεια, το εν λόγω ιδιωτικό σκάφος, ρυμούλκησε το ταχύπλοο σκάφος ''ΦΑΡΜΑΚΗΣ'' ενώ το ταχύπλοο σκάφος ''ΑΝΕΜΟΣ'' κινήθηκε αυτοδύναμα προς το λιμένα, όπου τα ανωτέρω σκάφη προσέδεσαν ασφαλώς. 
Από το περιστατικό προκλήθηκε τραυματισμός όλων των επιβαινόντων ενώ μετά τη μεταφορά τους στο λιμένα, διακομίσθηκαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου νοσηλεύονται.
Από τη σύγκρουση δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου."

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας