ΣΠΑΡΤΗ. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους το Ερευνητικό Πρόγραμμα Αμυκλών και το μη κερδοσκοπικό σωματείο Οι Φίλοι του Αμυκλαίου κρίνουν εξαιρετικά σημαντική τη γνωριμία και την επικοινωνία με τους κατοίκους της περιοχής και το ευρύτερο κοινό μέσα από ποικίλες δράσεις.
Με αυτό το σκοπό και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι ακόλουθες ειδικές εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις κατά τον Αύγουστο 2020.

Η πρώτη μου ανασκαφή
8-12
Αρχαιολογικός χώρος Αμυκλαίου
Τα παιδιά θα μάθουν για τα ανασκαφικά εργαλεία, για τις μεθόδους τεκμηρίωσης (ημερολόγιο, φωτογράφιση, σχέδιο) και θα δουν πραγματικούς αρχαιολόγους επι τω έργω. Θα ζήσουν την ανασκαφική εμπειρία και θα δημιουργήσουν, ερμηνεύοντας το παρελθόν.

Ψηφ-είδα και έπαιξα
8-12
Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης
Περιήγηση στα ψηφιδωτά του μουσείου και δημιουργία ψηφιδωτών στον κήπο του μουσείου.

Το περιβάλλον και εγώ
8-12
Αρχαιολογικός χώρος Αμυκλαίου
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεντροφύτευσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Διαλογισμός και σωματική άσκηση
Ενήλικες
Αρχαιολογικός χώρος Αμυκλαίου
Ανοιχτές συζητήσεις και δράσεις με θέμα την ιστορία των αθλητικών αγώνων στο πλαίσιο θρησκευτικών τελετών/εορτών διαχρονικά.

Ρώτα τον αρχαιολόγο
Όλες οι ηλικίες
Αρχαιολογικός χώρος Αμυκλαίου
Οι επισκέπτες ενημερώνονται για τις αρχαιολογικές εργασίες, το περιβάλλον και την ιστορική εξέλιξη του χώρου. Βασικός στόχος είναι και η γνωριμία με το επάγγελμα του αρχαιολόγου.

Επιπλέον, καλείται το κοινό της Σπάρτης να συμμετάσχει σε μια έρευνα στον αρχαιολογικό χώρο του Αμυκλαίου καθημερινά μεταξύ 10:00 και 14:00 (από την Παρασκευή 7 Αυγούστου και εξής): Ο επισκέπτης θα περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Αμυκλαίου αυτόνομα με τη χρήση δοκιμαστικών ενημερωτικών πινακίδων, οι οποίες θα είναι τοποθετημένες σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος, και θα αξιολογήσει την εμπειρία της επίσκεψής του, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση του τελικού υλικού που θα αξιοποιηθεί για την ανάδειξη του χώρου και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του.

Λόγω της πανδημίας COVID 19 ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος ενώ θα τηρούνται όλοι οι κανόνες προστασίας και ασφάλειας όπως έχουν δημοσιευθεί από το ΥΠΠΟΑ.

Πληροφορίες/εγγραφές: Αλέξια Χρυσαδάκου, τηλ. 6988746325, ιμειλ alexandrachrysad@gmail.com