ΜΕΘΩΝΗ. Τρια μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, κατά την εξόρμηση της περασμένης Κυριακής, που είχε ως προορισμό τη Νήσο Σαπιέντζα, απέναντι από τη Μεθώνη έκαναν τη διαδρομή από τη Μεθώνη στη Σαπιέντζα όχι με το καΐκι αλλά κολυμπώντας… Πρόκειται για τους Μανώλη Αλοίμονο, Ιωάννα Καραμήτρη και Γιάννη Κουραμπά.

Ήταν κάτι που το είχαν στη σκέψη τους χρόνια και φέτος είπαν να το δοκιμάσουν. Η Ιωάννα Καραμήτρη τόνισε πάντως ότι το εγχείρημα δεν έγινε στην τύχη αλλά με προετοιμασία και υπευθυνότητα. Προηγήθηκαν δηλαδή προπονήσεις στο κολύμπι, είχαν συγκεντρώσει τα μετεωρολογικά δεδομένα ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές, ενώ τους συνόδευσε και θαλάσσιο σκάφος σε περίπτωση που προέκυπτε κάποιο πρόβλημα. Ο Γιάννης Κουραμπάς σημείωσε ότι για να φτάσουν οι τρεις ορειβάτες-κολυμβητές από την παραλία της Μεθώνης στην παραλία της Σαπιέντζας χρειάστηκαν 1,5 ώρα κολύμβησης. Μάλιστα είπε ότι έκαναν πολύ γρηγορότερα απ’ όσο είχαν υπολογίσει, ενώ όταν έφτασαν στο νησί είχαν δυνάμεις και συμμετείχαν στη συνέχεια στην πεζοπορία.
Η επιστροφή έγινε με το καΐκι, εκτός από τον Μανώλη Αλοίμονο, που επέλεξε να επιστρέψει στη Μεθώνη κωπηλατώντας με το θαλάσσιο σκάφος!