ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Λεπτομερή ενημέρωση για τα εν εξελίξει πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα παρέχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα, το μεγάλο μέτωπο στις Κεχριές Κορινθίας, το οποίο εκδηλώθηκε την Τετάρτη, παραμένει σε εξέλιξη, με διάσπαρτες καύσεις.

Συνολικά, στο σημείο επιχειρούν 402 πυροσβέστες, 82 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, καθώς και δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ηλεία: Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμό στο Γραμματικό

Όσον αφορά τη δασική πυρκαγιά στο Γραμματικό Ηλείας, η οποία ξέσπασε την Παρασκευή, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

Στην περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται 120 πυροσβέστες, 45 οχήματα, έξι ομάδες πεζοπόρου τμήματος, καθώς και τέσσερα εναέρια μέσα.

Παράλληλα, σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Λάλα, στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Στο μεταξύ, με εντολή του αρχηγού, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, στην Ηλεία έχει μεταβεί ειδικό κλιμάκιο, προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης αρκετών πυρκαγιών που ξέσπασαν στον νομό.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 62 δασικές πυρκαγιές, όπου επιχείρησαν συνολικά 1.115 πυροσβέστες, 426 οχήματα και 24 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Υψηλός ο κίνδυνος την Κυριακή

Υψηλός θα παραμείνει και αύριο, Κυριακή, ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς, λόγω των ανέμων και των μεγάλων θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησο, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία & νησιά Ιονίου.