ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Τεράστια καταστροφή έχει επιφέρει στην Κόρινθο η φωτιά που μαίνεται στις Κεχριές από τις 22 Ιουλίου και υπολογίζεται πως έχει κάψει πάνω από 30.000 στρέμματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου η καμένη έκταση στις Κεχριές μετά το πέρασμα του αεροσκάφους Suomi-NPP, στις 15:30 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή, υπολογίζεται στα 3.600 εκτάρια (36.000 στρέμματα).



Σήμερα, αναμένεται ακόμα πιο λεπτομερής χαρτογράφηση της έκτασης που έχει καεί μετά το πέρασμα του Sentinel-2.

Την ίδια στιγμή, το σύστημα Κοπέρνικος (μέχρι τις 09:00 της Παρασκευής) είχε καταγράψει περισσότερα από 33.000 στρέμματα καμένης γης στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε πως η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας καίει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, έχοντας διάσπαρτες εστίες, και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση.

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση, συνολικά επιχειρούν 485 πυροσβέστες, 84 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., 8 Ε/Π και 8 Α/Φ. Για τον συντονισμό από αέρος επιχειρούν ένα Ε/Π του Π.Σ. και ένα Ε/Π της ΕΛ.ΑΣ. Συνδρομή παρέχουν 2 Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εξαιτίας της φωτιάς, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν συνολικά πέντε περιοχές της Κορινθίας. Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη φωτιά της 22ας Ιουλίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, η εν λόγω κήρυξη εκτάκτου ανάγκης στις ανωτέρω περιοχές θα ισχύει για έξι μήνες.

Πηγή: iefimerida.gr