Ψήφισμα του Δήμου Πατρέων για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας24-07-2020 13:43   

ΠΑΤΡΑ. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Ιουλίου, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής για την επέτειο «αποκατάστασης της δημοκρατίας».
Στο ψήφισμα αναφέρεται:
«Μετά το έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, ακολούθησε η κατάρρευση του καθεστώτος της λαομίσητης χούντας στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό κάθε χρόνο γιορτάζει η χώρα σαν επέτειο "αποκατάστασης της δημοκρατίας". Έτσι ουσιαστικά διατηρείται στην ιστορική μνήμη η εναλλαγή της εξουσίας, που έγινε στις 23 Ιούλη 1974 κάτω από την καθοδήγηση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών και είχε μάλιστα προαναγγελθεί, μία μέρα πριν, από τον τότε Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ.
Η πολιτική αλλαγή στη μορφή της εξουσίας ήταν προϊόν συμβιβασμού και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων ανάμεσα στη χούντα και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις. Έγινε κάτω από το βάρος των εξελίξεων στην Κύπρο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και για να αντιμετωπιστούν οι ανεξέλεγκτες λαϊκές αντιδράσεις.
Η αυξανόμενη ένταση και έκταση της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της "απείθαρχης" νεολαίας δεν περιοριζόταν απλά και μόνο ενάντια στο χουντικό καθεστώς. Ένα μέρος του λαού και της νεολαίας είχε συνειδητοποιήσει πλέον το ρόλο των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην εδραίωση της χούντας. Το σύνθημα "ΚΑΤΩ η ΧΟΥΝΤΑ" συνοδευόταν με τα συνθήματα "ΕΞΩ αι ΗΠΑ", "ΕΞΩ το ΝΑΤΟ". Ζητούσαν αποκατάσταση μιας πραγματικής για το λαό δημοκρατίας, απαιτώντας το διώξιμο των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων από την Ελλάδα.
Σήμερα είναι υποκριτικό οι κυβερνήσεις να μας μιλάνε για επέτειο "αποκατάστασης της δημοκρατίας", όταν εξακολουθούν να νομοθετούν με γνώμονα τη φίμωση του λαού, εντείνοντας το κατασταλτικό τους έργο. Είναι υποκριτικό όταν στην αντίπερα όχθη αυτής της επετείου βρίσκεται ένας λαός, που όσοι είναι "τυχεροί" και δεν είναι μέσα στους χιλιάδες ανέργους που "ψευτοζούν" με επιδόματα ή από τις συντάξεις των γονιών τους, εργάζονται με πετσοκομμένα μεροκάματα χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με μισό μεροκάματο, μισό ένσημο, εκ περιτροπής εργασία και με πολλούς απ’ αυτούς απλήρωτους για μήνες. Το σύνθημα του αντιδικτατορικού ξεσηκωμού "ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" παραμένει ζητούμενο και στις μέρες μας.
Είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για:

Καμιά αλλαγή συνόρων.

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και την αποχώρηση από όλες τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των άλλων αμερικανικών βάσεων.»

Ετικέτες: ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ