ΜΑΝΗ. Ioύλιος 2017 στη Μάνη. Η πυρκαγιά έχει κατακάψει χωριά και ελαιώνες. Σπίτια, πύργοι, ζώα, ελιές, αυτοκίνητα κατεστραμμένα. Η κάμερα του notospress.gr καταγράφει 24 ώρες μετά την αγανάκτηση των κατοίκων και την καταγγελία του δήμαρχου Ανατολικής Μάνης.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται έντονα:

«Έφυγαν τα εναέρια μέσα…»
«Όποιος είχε μέσον έσωζε το σπίτι του…»

«Οι πυροσβέστες αντί να σβήνουν τη φωτιά μας έβγαζαν από τα σπίτια …»

«Δεν έστειλαν αεροπλάνα… Χάθηκαν περιουσίες»

«Ήρθαν για μισή ώρα κι έφυγαν…»

«Οι πολίτες έσωσαν ότι σώθηκε με κίνδυνο της ζωής τους…»

«Εγκληματική ολιγωρία των Αρχών…»

«Δεν πέρασε ούτε ένα Πυροσβεστικό!»

«Μας έλεγαν ότι έρχονται και δεν ήρθαν ποτέ…»

«Να πάμε στο δ…. οι αρχές… Καταστράφηκα!»

«Εμείς καιγόμασταν και κανείς δεν ερχόταν…»

Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σήμερα τα είχαν καταγγείλει την επομένη της πυρκαγιάς στη Μάνη το 2017 οι πολίτες στην κάμερα του notospress.gr

Οι πολίτες αναφέρουν ότι ήρθαν για λίγο εναέρια μέσα κι έφυγαν αφήνοντας την φωτιά να κατακάψει την Μάνη. Αποδίδουν ευθύνες στην ανύπαρκτη Πυροσβεστική ενώ ο Δήμαρχος Ανδρεάκος κάνει λόγο για βαρύτατες ευθύνες και κακό συντονισμό από την Αθήνα. Προφανώς την ώρα που οι ελιές και οι πύργοι της Μάνης καίγονταν ήταν η ώρα που στην Αθήνα οι αρμόδιοι για την προστασία της χώρας και των πολιτών «έπαιζαν» επιτραπέζια διαφθαρμένα παιχνίδια, αποσύροντας τις δυνάμεις και αφήνοντας την Μάνη να καεί για τους δικούς τους λόγους.

Το θέμα, σήμερα, τρία χρόνια μετά, δεν είναι αν η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί αλλά να έχουν τιμωρηθεί ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της καταστροφής.