ΕΛΛΑΔΑ. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που έχει έρθει στη δημοσιότητα, φέρεται ο Βασίλης Ματθαιόπουλος να αναφέρει στον εμπειρογνώμονα ότι η Μάνη και τα Κύθηρα κάηκαν το ‘17 γιατί δεν εστάλησαν εναέρια μέσα ως τιμωρία στη διαμάχη ανάμεσά στον τότε αρχηγό και τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής. Ο επίτιμος αρχηγός της Πυροσβεστικής και τότε αρχηγός του Σώματος, Βασίλης Καπελιός, μιλώντας στο OPEN, όχι μόνο αρνείται ότι δεν έστειλε πυροσβεστικά αλλά απαντά και δικαστικά.


Σύμφωνα με το Open, ο κ. Καπελιός ισχυρίζεται ότι αυτό το κάνει ο κ. Ματθαιόπουλος σε αυτήν τη φάση για να πιέσει ή και να εκβιάσει ακόμη περισσότερο τον πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής και για να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο επικαλέστηκε όσα έγιναν το 2017 στη Μάνη και τα Κύθηρα, όπου τότε ξέσπασαν δύο μεγάλες πυρκαγιές.

Όπως σημείωσε ο κ. Καπελιός στο Open: «Μπορούμε να το αποδείξουμε αυτό και να το αποδείξω στον κ. Ματθαιόπουλο και στον οποιονδήποτε λέει ότι εγώ δεν έστειλα εναέρια γιατί είχα μια προσωπική κόντρα με τον υπαρχηγό. Αν είναι δυνατόν να βάλω εγώ κριτήριο, ολόκληρος Αρχηγός, να φέρω σε δύσκολη θέση τον υπαρχηγό και να τον αποστρατεύσω. Αν είναι δυνατόν δηλαδή και να αφήσω τη χώρα ακάλυπτη, να αφήσω τις ανθρώπινες ζωές ακάλυπτες. Αυτά είναι ανυπόστατα. Αυτά είναι τερατώδη που λέγονται. Ο Ματθαιόπουλος εκείνη τη στιγμή θέλοντας να εκβιάσει, θέλοντας να φοβίσει τον αξιωματικό προφανώς επικαλέστηκε γι' αυτό. Το οποίο τελικά δεν είναι έτσι. Και βέβαια θα κινηθώ νομικά για συκοφαντική δυσφήμηση και θα ζητήσω για ποιο λόγο είπε αυτά που είπε».