ΣΚΑΛΑ. Μετά τους αγροτοκτηνοτρόφους σειρά έχουν οι δημότες της Σκάλας και της ευρύτερης περιοχής που καταγγέλλουν τον Δήμαρχο Ευρώτα Δήμο Βέρδο για την στάση του τόσο απέναντι στα προβλήματα του τόπου όσο και απέναντι στους ενεργούς πολίτες που διαδηλώνουν.

Η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Ευρώτα καταγγέλλει το Δήμαρχο Ευρώτα κ. Δ. Βέρδο για προσπάθεια συκοφάντησης του αγώνα κατοίκων κατά της δημιουργίας ΜΕΑ-ΧΥΤΥ, του έργου - εγκλήματος που σχεδιάζεται να γίνει στην περιοχή.

«Σαν να μην έφτανε που ο Κύριος Δήμαρχος δεν έχει εμφανιστεί πουθενά να στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων και να ενημερώσει τους δημότες για τις επιπτώσεις του έργου όπως οφείλει, είχε το θράσος να κατηγορεί τα μέλη της επιτροπής που έθεσαν το ζήτημα στον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης (καταθέτοντας και σχετικό ψήφισμα) για «βία», «επιθετικότητα» και «έλλειψη ευπρέπειας». Το πόσο «βίαιη» και «επιθετική» ήταν η συμπεριφορά των μελών της επιτροπής φαίνεται καθαρά και από το παρακάτω βίντεο που επισυνάπτουμε αλλά και από την πλήρη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.

Ποια είναι η έννοια της ευπρέπειας για εσάς κ. Βέρδο, να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχτούμε την καταστροφή που έρχεται;
Γιατί δεν θέσατε εσείς στον υφυπουργό αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα για τις ζωές μας και την αγροτική παραγωγή του τόπου;

Τι εννοείτε όταν γράφετε στην ανακοίνωση σας ότι «με την δράση μας δεν στηρίζουμε τα συμφέροντα των δημοτών»; Έχουν μήπως κάποιο συμφέρον οι δημότες από την κατασκευή ενός έργου που θα επιφέρει περιβαλλοντική καταστροφή και υποβάθμιση της αγροτικής παραγωγής του τόπου, ή μήπως από την οικονομική αφαίμαξη από της ρήτρες ποσότητας που θα πληρώνουν ανεξαρτήτως του όγκου των σκουπιδιών που θα παράγει ο δήμος μας;

Οι κάτοικοι να βγάλουν τα συμπεράσματα για την στάση των τοπικών αρχών, να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να δυναμώσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική νίκη και την απόσυρση των καταστροφικών για την περιοχή σχεδιασμών!»

Την Τετάρτη 29/7 στις 9.00 μμ θα πραγματοποιηθεί συνέλευση κατοίκων στην Πλατεία Πηγών Σκάλας για να πάρουν - όπως τονίζουν - μαζί όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για την σωτηρία του τόπου πριν είναι αργά.