ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. Η τραγική ιστορία του ζεύγους Έρικ και Βίκυς Χαραλάμπους που «έφυγαν» και οι δύο από τη ζωή μέσα σε 8 μήνες.

Ας αγκαλιάσουμε όλοι τα τρία τους παιδιά συμβάλλοντας στον έρανο που ξεκίνησε η θεία τους, που είναι πια το απάγκιο τους, για να τα εξασφαλίσει

Η οικογένεια Χαραλάμπους σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές τους Φώτο: Supplied

Όπως γράφει η Μαρία Καμπύλη η παροικία έχει συγκλονιστεί από την πρόσφατη είδηση του θανάτου του Ευριπίδη (Έρικ) Χαραλάμπους, ο οποίος χάθηκε ξαφνικά, στα 53 του, μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες.
Αυτή δεν ήταν η μόνη απώλεια της οικογένειας Χαραλάμπους. Οκτώμισι μήνες πριν, τον περασμένο Οκτώβρη, είχε φύγει από τη ζωή, η σύζυγός του Βασιλική (Βίκυ) Χαραλάμπους, μόλις 48 ετών, μετά από επταετή άνιση μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Ο Ευριπίδης τα τελευταία 2 χρόνια είχε εγκαταλείψει τα πάντα για να είναι δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Βασιλική και τα τρία τους παιδιά, χωρίς να νοιάζεται για τον εαυτό του. Όταν εκείνη έφυγε, η υγεία του άρχισε να χειροτερεύει και μέσα σε δύο εβδομάδες από τη διάγνωσή του κατέληξε την περασμένη εβδομάδα».
Έτσι, η 17χρονη Αγγελική, ο 13χρονος Κόνορ και η 11χρονη Ριάνα βίωσαν την απώλεια και των δύο γονέων τους μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, στην πιο τρυφερή ηλικία.

Φύλακας άγγελός τους, η θεία τους, Σωτηρία (Σούζι), αδελφή της Βασιλικής, η οποία άνοιξε την αγκαλιά της και έκλεισε μέσα τα πληγωμένα της ανίψια.
«Πρέπει να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας κυρίως για τα παιδιά τα οποία θα μείνουν μαζί μου και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Τα έχω ήδη κοντά μου τους τελευταίους έξι μήνες» λέει στον «Νέο Κόσμο» η Σωτηρία Αγγελάκου.

Οι γονείς της Σωτηρίας, συγγενείς και φίλοι, έχουν συσπειρωθεί γύρω από αυτήν και τα παιδιά, προσφέροντας την υποστήριξή τους τόσο συναισθηματικά όσο και σε πρακτικά ζητήματα μιας και εκείνη εργάζεται με πλήρες ωράριο για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της οικογένειας.
«Έχουμε ένα πολύ δυνατό υποστηρικτικό δίκτυο και είμαι ευγνώμων γιατί χωρίς τη βοήθεια όλων και ιδιαίτερα των γονιών μου δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω» λέει στον «Νέο Κόσμο».

Η Σωτηρία ξεκίνησε μέσω της σελίδας GoFundMe μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την εξασφάλιση των παιδιών.
«Οποιαδήποτε δωρεά μεγάλη ή μικρή θα βοηθήσει πολύ αυτά τα υπέροχα και δυνατά παιδιά που έχουν ήδη περάσει πολύ περισσότερα από όσα περνούν οι πιο πολλοί σε ολόκληρη τη ζωή τους» γράφει η στοργική θεία στη σελίδα που άνοιξε για τον έρανο.

Από την πρώτη στιγμή η ανταπόκριση του κόσμου, μελών της παροικίας και μη, γνωστών και αγνώστων στην οικογένεια, ήταν εκπληκτική.
«Δεν υπάρχουν λόγια για να σας ευχαριστήσω για τις δωρεές σας. Η Αγγελική, ο Κόνορ και η Ριάνα αισθάνονται τόσο συγκινημένοι με όλα αυτό και θα ήθελαν να πουν «ευχαριστώ» σε όλους σας. Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου» γράφαλύπηταει η Σωτηρία.

«Να εύχεσαι να μην σου δώσει ο Θεός όσα μπορείς να αντέξεις» λέει μια λαϊκή ρήση, κάτι που η οικογένεια Χαραλάμπους βίωσε με τον πιο σκληρό τρόπο.
Όμως, με τόσα λαμπρά παραδείγματα αγωνιστικότητας, ανιδιοτελούς αγάπης και αυτοθυσίας γύρω τους και με δεδομένη την αντοχή και τη δύναμη που κρύβουν στα γονίδιά τους λόγω της καταγωγής τους από Κύπρο και Σπάρτη, η Αγγελική, ο Κόνορ και η Ριάνα θα προχωρήσουν μπροστά, κάνοντας περήφανους τους γονείς τους και ολόκληρη την παροικία μας.
Είμαστε όλοι δίπλα τους.

Εάν θέλετε κι εσείς να συνεισφέρετε στο μέλλον τους ακολουθήστε το σύνδεσμο https://gf.me/u/yfq8sc