Κρητικός: «Η Ελαφόνησος, ξεχωριστός τόπος γιορτάζει διπλά»

12-07-2020 13:56   

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ. Στην όμορφη Ελαφόνησο ήταν ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Νεοκλής Κρητικός για να τιμήσει τον εορτασμό του νησιού. Σε μήνυμά του αναφέρει:

«Οι εορτασμοί της 6ης και της  9ης Ιουλίου συμβολίζουν και τιμούν ένα σημαντικό θρησκευτικό, αλλά και ιστορικό γεγονός για την Ελαφόνησο.

Θρησκευτικό λόγω της επετείου των εγκαινίων του Ιερού Ναού

του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου, προστάτη και θεματοφύλακα του Νησιού μας.        

Ιστορικό λόγω της συνένωσής μας, με τη Μητέρα Ελλάδα στις 06 Ιουλίου του 1850.

Η σημερινή γιορτή είναι αφιερωμένη στον Ελαφονησιώτη που μάχεται καθημερινά, να διατηρήσει τη νησιώτικη φυσιογνωμία του, με ότι συνεπάγεται αυτό, κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και όποιες αλλαγές επέρχονται κατά τους θερινούς μήνες.

Σ΄αυτόν τον Ελαφονησιώτη Πατριώτη, δημότη, μόνιμο κάτοικο που μάχεται με Αυταπάρνηση, με Αλληλεγγύη, με Σεβασμό, με Ακλόνητη Πίστη στους Άγιους Πατέρες.

Σ' αυτόν τον Ελαφονησιώτη, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, που ξέρει από μάχες, που γνωρίζει καλά από νίκες, αλλά και από απώλειες, έχουμε όλοι το ηθικό χρέος να συμπαρασταθούμε και να τιμούμε.

Διότι η Ελαφόνησος δεν έχει μόνο πλούσιο ιστορικό παρελθόν και μοναδικό πολιτισμό στο βάθος των αιώνων, αλλά και ζωντανό παρόν!

Όλοι ξέρουμε ότι αποτελεί ξεχωριστό και ιδιαίτερο τουριστικό προορισμό, χάρη στις φυσικές ομορφιές αλλά και το ευγενικό, καλοσυνάτο και φιλόξενο πνεύμα των κατοίκων.

Όλοι μαζί απαιτείται να προάγουμε την ανάπτυξη του νησιού και να διασφαλίσουμε τη συνεχή εξέλιξη και πρόοδο. 

Η Ελαφόνησος είναι τόπος μικρός, που έχει όμως απαράμιλλη ομορφιά, όπως και παράδοση και ιστορία τεράστια.

Αυτά τα χαρακτηριστικά οφείλουμε να τα διαφυλάξουμε και να τα αναδείξουμε!

Ας είμαστε όλοι παρόντες όχι μόνο κατά τις ημέρες των εκδηλώσεων, αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο ας προτιμάμε τις ομορφιές του νομού μας για τις αποδράσεις μας!  Από την προσπάθεια να προοδεύσει ο τόπος  μας, δεν περισσεύει κανείς!»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ