ΛΕΩΝΙΔΙΟ. Βρισκόμαστε ήδη στο μέσο του καλοκαιριού και όλοι προγραμματίζουμε τις διακοπές μας… Το exploresouthkynouria.gr σας δίνει 6+1 λόγους για να επισκεφτείτε τη Νότια Κυνουρία. Μπορείτε να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά και να χαλαρώσετε, να κάνετε πεζοπορία στα πιστοποιημένα μονοπάτια του Parnon Trail, να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια του Λεωνιδίου, να θαυμάσετε τη μοναδική αρχιτεκτονική και να δοκιμάσετε τις μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις με κύριο συστατικό τι άλλο; την μελιτζάνα.
Η Νότια Κυνουρία παρέχει όλα όσα αναζητεί καθένας μας στις διακοπές του και συνδυάζει μοναδική φιλοξενία, ηρεμία, ρομαντισμό , εξερεύνηση , πολιτισμό και μαγικά τοπία.

Η εύκολη πρόσβαση

Για να επισκεφτεί κάποιος τη Νότια Κυνουρία έρχεται οδικώς και σε 2,5 ώρες από την Αθήνα και 1,5 από μεγάλα αστικά κέντρα βρίσκεται στη πρωτεύουσα του Δήμου το Λεωνίδιο, στο οποίο υπάρχει σύγχρονο Κέντρο Υγείας,τραπεζικά υποκαταστήματα και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί ο επισκέπτης.

Σμαραγδένιες παραλίες με πεντακάθαρα νερά

Οι παραλίες τις Νότιας Κυνουρίας είναι προικισμένες από τη φύση με κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά και όλες περιτριγυρισμένες από το πράσινο με τη φύση να δίνει τη δική «πινελιά» . Όλες οι παραλίες κρύβουν τα δικά τους «μυστικά» και σας περιμένουν ώστε να τα ανακαλύψετε… Σημαντικό επίσης στη δεδομένη χρονική περίοδο είναι πως οι παραλίες έχουν μεγάλη έκταση και μπορούν να σας φιλοξενήσουν τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις λόγω του covid19.

Βουνό και θάλασσα συνδυάζονται αρμονικά

Ο μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας της Νότιας Κυνουρίας κυριεύει τον επισκέπτη με τα τοπία να εναλλάσσονται και σε μικρή απόσταση από τον καταπράσινο Πάρνωνα και τους παραδοσιακούς οικισμούς με τους επιβλητικούς πύργους βρίσκονται πεντακάθαρες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, οργανωμένες ή μη και με όλες τα παροχές, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Φιλοξενία, ποιότητα και οικονομικές τιμές

Οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης παρέχουν στους επισκέπτες πραγματική φιλοξενία, ποιότητα και τιμές που σίγουρα σε δελεάζουν ώστε να επισκεφτείς πάλι και πάλι τη Νότια Κυνουρία. Οι παραδοσιακές συνταγές με κύριο συστατικό την μελιτζάνα θα ανταμείψουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους ενώ και οι επιλογές σε τοπικά γλυκά είναι πολλές.

Ασφαλής προορισμός χωρίς συνωστισμό

O Δήμος Νότιας Κυνουρίας και οι δημότες του τηρώντας όλα τα μέτρα κατά την περίοδο της πανδημίας κράτησαν ασφαλή την περιοχή χωρίς κρούσματα.
Οι μεγάλες σε έκταση παραλίες δίνουν τη δυνατότητα στους λουόμενους να αποφύγουν τον συνωστισμό τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας λόγω covid19, ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές και σε καταστήματα εστίασης για το φαγητό, τον καφέ ή το ποτό.

Θρησκευτικός Τουρισμός

Τα πανέμορφα μοναστήρια που βρίσκονται στην Νότια Κυνουρία προσελκύουν χιλιάδες πιστούς από όλη την επικράτεια. Στη διαδρομή Λεωνίδιο - Κοσμάς σε μια στροφή του δρόμου θα δούμε να προβάλει επιβλητικός ο βράχος της Έλωνας με το μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στην Παναγία, ενώ κοντά στο Λεωνίδιο βρίσκεται και το μοναστήρι της Σίντζας που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους και χρονολογείται από το 1300 και διαθέτει αξιόλογη βιβλιοθήκη.

Η Τσακωνιά και η μοναδική αρχιτεκτονική της

Το Λεωνίδιο είναι η σημερινή πρωτεύουσα της Τσακωνιάς με την μοναδική διάλεκτο και τις παραδόσεις της. Η ιδιαίτερη τσακώνικη αρχιτεκτονική ξεχωρίζει από τα εξής γνωρίσματα: βοτσαλωτές αυλές, ζωγραφισμένοι υαλοπίνακες στα υπέρθυρα, ξυλόγλυπτα και ζωγραφιστά ταβάνια, κεραμοσκέπαστα χαγιάτια, τουφεκίστρες και θυρίδες. Στο Λεωνίδιο απαντούν όλα τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, αφού στην κωμόπολη διασώζονται με ιδιαίτερη φροντίδα μοναδικά πυργόσπιτα (χτισμένα πριν από το 1800) αλλά και νεοκλασικά σπίτια των μέσων του 19ου αιώνα απαράμιλλης ομορφιάς.