ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη είχε χθες, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στο Πεντάγωνο, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Αντικείμενο των συναντήσεων, η ενημέρωση για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων και οι σχεδιασμοί που αφορούν την 120 ΠΕΑ και το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος ζήτησε και έλαβε αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με το θέμα, προκειμένου εν συνεχεία να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Οι συζητήσεις συνεχίζονται κυρίως σε ότι αφορά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δομών και του εκπαιδευτικού εξοπλισμού που εξυπηρετούν σήμερα τις ανάγκες του κέντρου εκπαίδευσης. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε δε τον Υπουργό, ότι «ως Δήμος έχουμε επιλέξει, ήπια και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη».

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δημάρχου με τον Υπουργό, εξετάστηκε και η δυνατότητα παραχώρησης του ΤΕΘΑ προς το Δήμο, μέρους της έκτασης του Στρατοπέδου «Παπαφλέσσα», χωρίς αυτό να επηρεάζει τη λειτουργία του για στρατιωτικούς σκοπούς, προκειμένου να αξιοποιηθεί από το Δήμο Καλαμάτας.