Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Δεν είναι μόνο ο ΧΑΔΑ Αφισού ο οποίος (εκμεταλλευόμενος τον στρουθοκαμηλισμό και τον ωχαδερφισμό μας) συνεχίζει απτόητος (αν και «κλειστός») να «φιλοξενεί» σκουπίδια και να γεμίζει το περιβάλλον με ρύπους , απαίσιες αναθυμιάσεις και μυρωδιές . Δυστυχώς , ΚΑΙ μέσα στην πόλη έχουμε μικρούς ΧΑΔΑ και μερικούς , μάλιστα , στο κέντρο της .
Ένας απ’ αυτούς βρίσκεται στον πεζόδρομο του πάρκου του ΟΤΕ , σε απόσταση λίγων μέτρων από το νεο - εγκαινιασθέν Κέντρο Πληροφόρησης του δήμου Σπάρτης και από την εκεί στάση του ΚΤΕΛ , απέναντι ακριβώς από το Μουσείο της πόλης , δίπλα στο πάρκο αναψυχής του κέντρου της Σπάρτης , σε γειτνίαση με μεγάλο κεντρικό ξενοδοχείο και με το κτήριο του ΟΤΕ , σημείο «υποδοχής» όσων κινούνται προς το κέντρο της πόλης από την Λυκούργου . Αν περάσεις από εκεί , κρατάς , κυριολεκτικά , τη μύτη σου και κλείνεις τα μάτια σου .
Δυστυχώς , και πάλι είμαστε αναγκασμένοι να μιλάμε για τα αυτονόητα :
Όχι μόνο οι επισκέπτες αλλά και οι πολίτες της Σπάρτης δικαιούνται μια πόλη καθαρή και όμορφη κι ένα περιβάλλον υγιεινό .
Η Σπάρτη έχει ανάγκη από άμεσες και ριζικές λύσεις στο θέμα της καθαριότητας και των σκουπιδιών . Ας μην τις περιμένει από «τρίτους» . «Από μηχανής θεοί» δεν υπάρχουν .