ΓΥΘΕΙΟ. To Γύθειο προσδοκά το καλοκαίρι του 2020 από τις διακοπές ετεροδημοτών και τις επισκέψεις των Σπαρτιατών. Ως προορισμός έχει πολλά θετικά σημεία να αναδείξει όπως η εγγύτητα του από το κέντρο, οι παραλίες και ακτές του, η Μάνη και η εστίαση του.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γυθείου κ. Γιάννης Αναιπάκος περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί, τονίζει ότι η τουριστική σεζόν είναι πολύ μικρή και καλεί την Κυβέρνηση να στηρίξει την επιχειρηματικότητα ακόμα περισσότερο.

Αώο το ρεπορτάζ του notospress.gr προκύπτει ότι η πόλη του Γυθείου αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα όμορφη, ξενοδοχειακές μονάδες αναπτύσσονται, ένα μεγάλο project θα ξεκινήσει στο ξενοδοχείο του Ευστάθιου Βαλιώτη (πρώην Lakonis), οι επιχειρήσεις cafe και εστίασης προσπαθούν για το καλύτερο. Η ακοπλοϊα δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της, προβλήματα σε υποδομές υπάρχουν (βιολογικός καθαρισμός) ενώ το λιμάνι δεν φαίνεται ακόμα αρκετό για να απογειώσει τον τουρισμό της περιοχής.

Οι παραλίες πέριξ του Γυθείου είναι πάτα αγαπημένες αν και δεν έχουν όλες γαλάζιες σημαίες και οι εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό ίσως καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την κίνηση του εσωτερικού τουρισμού προς Γύθειο και Μάνη.