Εξωφρενικό! «Eκατοντάδες νέα κρούσματα κορονοϊού στην Πελοπόννησο;»08-07-2020 14:32   

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Με την λογική των κρατούντων η Πελοπόννησος που αποτελεί προορισμό για εκατοντάδες τουρίστες που έχουν προσβληθεί από τον covid πρέπει να «χρεωθούν» στην Πελοπόννησο και μάλιστα χωρίς τις απαραίτητες διευκρινίσεις ότι ίσως ποτέ τους να μην έχουν πατήσει το πόδι τους σε αυτήν.

Αυτή την εξόφθαλμα άδικη αντιμετώπιση έχει υποστεί η Λακωνία η οποία ενώ ζεί στην απομόνωσή της και στον αυτοπεριορισμό, της επιβάλουν κρούσματα που δεν της ανήκουν. Έτσι μετά το 1ο κρούσμα, που ήταν Μανιάτης κάτοικος Πειραιά, που για ένα διήμερο ήρθε στο πατρικό του στη Μάνη όπου και διαγνώστηκε… και φυσικά ελαφρά τη καρδία «χρεώθηκε» στον Νομό, τώρα έχουμε ακόμα μια πιο κραυγαλέα «χρέωση» κρούσματος. Μια γυναίκα που εισήλθε στον Προμαχώνα, στα σύνορα της χώρας και αποτελεί νέο κρούσμα, «χρεώθηκε» στην μακρινή Λακωνία, επειδή την δήλωσε ως τελικό προορισμό. Αν δηλαδή οι κρατούντες χρέωναν τα κρούσματα στους προορισμούς τότε την θερινή περίοδο οι περιοχές που αποτελούν προορισμό θα έπρεπε να βουλιάζουν από προσβεβλημένους από τον covid ασθενείς... Η διανομή τους τελικά γίνεται αντιστρόφως ανάλογα με τη διανομή πόρων και άλλων ωφελημάτων, χωρίς να αντιδρά ουδείς για την σαφήνεια των στοιχείων και την τελική αποτύπωση κάθε περιοχής.

Αν δεν το αντιλαμβάνονται οι κρατούντες, ακόμα και οι Πελοποννήσιοι, κάποιος πρέπει να τους συνεφέρει, έστω και με τίλτους πλασματικούς όπως ο «Εκατοντάδες κρούσματα στην Πελοπόννησο», διότι κάθε τόπος εκτός από την ιστορία του έχει και την φήμη αλλά και την πελατεία του. Άλλωστε όλη η Πελοπόννησος έχει υποστεί δυσανάλογη χρέωση λόγω της δομής στο Κρανίδι και των 162 κρουσμάτων σε αυτήν.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρει:

«Ενα νέο κρούσμα κορονοϊού καταγράφεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον συνολικό αριθμό προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 203.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Δευτέρα 6 Ιουλίου η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής: «Ανακοινώνεται ένα νέο κρούσμα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που σημειώθηκε σε εισαγόμενο περιστατικό σε πύλη εισόδου της χώρας. Το περιστατικό καταχωρήθηκε προς ώρας στην Π.Ε. Λακωνίας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρεια μας σε διακόσιους τρεις (203) και αναλυτικότερα:

  • ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: εκατόν εξήντα οκτώ (168) αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*
  • ΠΕ Αρκαδίας: τρία + ένα (3) + (1) – ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου
  • ΠΕ Κορινθίας: δεκαέξι (16)
  • ΠΕ Λακωνίας: ένα + ένα (1) + (1) – εισαγόμενο σε πύλη εισόδου
  • ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατέσσερα (14)** αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν δέκα άνδρες (110) και ενενήντα τρεις γυναίκες (93).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων ένδεκα (11) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων - νοσηλευθέντων ανέρχονται σε εικοσιεπτά (27). Τρεις εκ των νοσηλευόμενων εξήλθαν από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους».

  

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ