ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Στο Ναύπλιο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Ιουλίου, η διοργάνωση εθελοντικής δράσης που ξεκίνησε από το Αργος και η οποία αποτέλεσε πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος, του Δήμου Αργους – Μυκηνών και του Δήμου Ναυπλιέων, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδος.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος πραγματοποιήθηκε με τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας, στην Κινητή Μονάδα “Οδυσσέας” του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, στoν χώρο βρισκόταν υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του εν λόγω Οργανισμού. Η Μονάδα αυτή, μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του, αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση σε όλη την Ελλάδα -από “Το Χαμόγελο του Παιδιού”- της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά.

Την Κυριακή στην δράση του Ναυπλίου, παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο οποίος επισήμανε την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου -και στις δυο πόλεις- στην πρωτοβουλία αυτή, κάτι το οποίο -όπως σημείωσε- προκάλεσε ικανοποίηση, αποτελώντας ενθαρρυντική ένδειξη ότι ο κόσμος, ειδικά μετά την περιπέτεια, του κορονοϊού δείχνει ενδιαφέρον για να βοηθήσει το διπλανό του.