Προσκύνημα στην Αγία Κυριακή Λάλουκας

06-07-2020 22:24   

ΑΡΓΟΣ. Στη Δημοτική κοινότητα Λάλουκα στο Δήμο Άργους -Μυκηνών στην Αργολίδα τιμάται με κάθε λαμπρότητα η μνήμη της Αγίας Κυριακής, στον  ομώνυμο Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στην Αγία. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικώς από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδας Χρυσόστομο Μιχαλόπουλο , ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Στο τέλος του Εσπερινού ακολούθησε μία μικρή λιτάνευση της ιερής εικόνας πέριξ του ναού . Μετά το πέρας ο εφημέριος της Αγίας Κυριακής π. Θεόδωρος Στεργίου ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την Αγία Κυριακή.

Ο Βίος της Αγίας Κυριακής Οι γονείς της ονομαζόταν Δωρόθεος και Ευσεβία. Το όνομά της η αγία παρθένος και μάρτυς Κυριακή, το οφείλει στο γεγονός ότι οι ευσεβείς γονείς της την ονόμασαν έτσι, επειδή ακριβώς γεννήθηκε σε ημέρα Κυριακής. Το όνομα συνδέεται στενά με το πρόσωπο και τη συνείδηση του ανθρώπου. Αν το όνομα είναι κάτι έξω από τη φύση του και προστίθεται έπειτα στον άνθρωπο, όμως ύστερα συνδέεται τόσο, που γίνεται ένα με αυτόν. Έτσι καταλαβαίνουμε την καλή συνήθεια των ευσεβών χριστιανών να δίνουν στα παιδιά τους τα ονόματα των ηρώων της πίστεως ή άλλα, που συνδέονται με ιερά γεγονότα της Εκκλησίας. Με αυτόν τον τρόπο και με την ευκαιρία του ετήσιου εορτασμού, όταν η Εκκλησία γιορτάζει τα ιερά της πρόσωπα και γεγονότα, ο κάθε χριστιανός στο όνομά του έχει μια συνεχή υπόμνηση ευσεβείας. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει πως με το όνομα είναι σάμπως να εισάγει «εις την οικίαν έκαστος την εαυτού τον άγιον». Η αγία μας λοιπόν ανατράφηκε σε χριστιανικό περιβάλλον με πολύ αγάπη και στοργή. Διακρινόταν από πολλές άλλες νέες της εποχής της.

Φωτογραφίες: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ