ΣΠΑΡΤΗ. Το Ινστιτούτο Σπάρτης με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι ένας από τους ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους του γίνεται πραγματικότητα! Πρόκειται για την διοργάνωση ενός διήμερου Επιστημονικού Διεθνούς Συνεδρίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα: «Οι Διεθνείς Σχέσεις στην Αρχαιότητα: Η περίπτωση της Σπάρτης».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των εορτασμών για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και η συμμετοχή πολλών Καθηγητών Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του Εξωτερικού, δείχνει την μεγάλη ακτινοβολία της πόλης μας και την διαχρονικότητα των αξιών και των επιτευγμάτων της στον αρχαίο ελληνικό κόσμο.

Με βάση τη σύγχρονη ιστορική έρευνα για τη Σπάρτη, διαφαίνεται ότι η γενναιότητα των Σπαρτιατών δεν αποτελεί επαρκή εξήγηση για τις επιτυχίες της στα διεθνές στερέωμα της αρχαιότητας. Η Σπάρτη, στη μακρά ιστορική της πορεία, εφάρμοσε μια υψηλού επιπέδου στρατηγική διεθνών σχέσεων, στην οποία θα εστιάσει το Συνέδριο.

Το Συνέδριο αφορά στην αναζήτηση της «Σπάρτης των Διεθνών Σχέσεων» μέσω των ομιλιών προσωπικοτήτων υψηλού ακαδημαϊκού κύρους και ερευνητικού έργου. Επιστημονική Υπεύθυνη του Συνεδρίου, θα είναι η Δρ Brook Holmes, Ιστορικός και Διευθύντρια του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Princeton University, ενός εκ των δέκα κορυφαίων Πανεπιστημίων του κόσμου.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου 2020 και απευθύνεται στην ελληνική και διεθνή επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που αγαπά την Ιστορία και τη Σπάρτη.

Οι ενδιαφερόμενοι επιστήμονες, φοιτητές και λοιποί ερευνητές, καλούνται να καταθέσουν την περίληψη των προτεινομένων ομιλιών τους έως την Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής για το κοινό θα παραμείνουν ανοιχτές έως την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020.

Για την αποστολή των προτάσεων, τη δήλωση συμμετοχής και για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ινστιτούτο Σπάρτης στο email: institoutospartis@gmail.com .

Στην περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα λόγω της πρόσφατης πανδημίας, θα υπάρξουν έγκαιρα ανακοινώσεις για την υλοποίηση του Συνεδρίου.

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής από τους ερευνητές επιβάλλεται λόγω και του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται για τις συναθροίσεις και το οποίο περιορίζει τον αριθμό, όσων θα παρευρεθούν δια ζώσης. Βεβαίως για την επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου και για την δυνατότητα όλων των ενδιαφερομένων να συμμετέχουν σε αυτό, θα αξιοποιηθούν και όλα τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας.