Την αναγνώριση ως μαρτυρικού χωριού του Αγ. Δημητρίου Ζάρακα αξιώνει ο Νεοκλής Κρητικός05-07-2020 15:52   

ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο κ. Κρητικός σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής ερώτησης με Α.Π. 7148/9/6/2020 προς τον Υπουργό Εσωτερικών, του παρέδωσε, στις 2 Ιουλίου, εμπεριστατωμένη μελέτη με τίτλο: "Φάκελος Τεκμηρίων: Άγιος Δημήτριος Ζάρακος του Δήμου Ευρώτα, 4 Ιουνίου 1944. Ένα μαρτυρικό χωριό", προκειμένου να τεκμηριωθεί το αίτημα και να ενταχθεί στο Δίκτυο Μαρτυρικών Χωριών ο Άγιος Δημήτριος Ζάρακος του Δήμου Ευρώτα.
Για να συνταχθεί ο φάκελος, πραγματοποιήθηκε σχετική έρευνα στην τοπική και πανελλήνια βιβλιογραφία, σε ελληνικά αρχεία, αλλά το κυριότερο στα ίδια τα γερμανικά αρχεία της εποχής, τα οποία βρίσκονται στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα. Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων είναι ταυτόχρονα πρόεδρος των Μαρτυρικών πόλεων και χωριών και μέλος της Τριμελούς Επιτροπής του Υπουργείου, η οποία θα εγκρίνει το σχετικό αίτημα του Δήμου, προκειμένου να εκδοθεί στη συνέχεια το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα.
Ο κ. Θεοδωρικάκος ευχαρίστησε τον κ. Κρητικό για το ιστορικό υλικό και την έρευνα που του παρέδωσε και κάλεσε να τον επισκεφτούν όλοι οι πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες μαζί για να προχωρήσει η διαδικασία!

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ