Να έρθει στο ΠεΣυΠ η ακύρωση των πτήσεων της Aegean05-07-2020 08:20   

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου κ Ντίνα Νικολάκου παρεμβαίνει σχετικά με την αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της Πελοποννήσου που προκύπτει από την ακύρωση των δρομολογίων από το εξωτερικό προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας της Aegean.

Η σύμβουλος της Νέας Πελοποννήσου αναφέρει:
«Η μεγάλη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη για την προσέλκυση μεγάλων εταιρειών και η συνεργασία και οι συνέργειες της με την Aegean και την ΤΕΜΕΣ, είχαν ως αποτέλεσμα τη θεαματική αύξηση των επισκεπτών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου ευρύτερα.
Η αιφνίδια απόφαση της Aegean να ακυρώσει όλες τις πτήσεις του εξωτερικού για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μέχρι τέλος Αυγούστου, προκάλεσε σοκ στους επαγγελματίες του ευρύτερου τουριστικού τομέα και μπορεί να προκαλέσει «αιφνίδιο θάνατο» στον τουρισμό της Πελοποννήσου, αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Επειδή ως προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, είμαστε πάντοτε αρωγοί και χρηματοδοτούσαμε οποιαδήποτε προσπάθεια για την ενίσχυση των πτήσεων προκειμένου να συνδράμουμε στην ελάττωση του ρίσκου της Aegean και των άλλων αεροπορικών εταιρειών σε νέα δρομολόγια (μέσα από προγράμματα συνδιαφήμισης), καλούμε την Aegean Airlines να επανεξετάσει την απόφαση της για τον αποκλεισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» απ’ όλες τις πτήσεις του εξωτερικού και να παραμείνει η Καλαμάτα ως βάση για τα αεροσκάφη.
Στην πιο δύσκολη και καθοριστική χρονική στιγμή για τον τουρισμό της Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα παρότι την είχαμε προειδοποιήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο και είχαμε επιτακτικά ζητήσει να αναλάβει πρωτοβουλίες επειδή ο κίνδυνος ήταν ορατός, αδράνησε και κώφευσε.
Ο κ.Νίκας αντί να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνιούν καθημερινά για την επιβίωση τους και ασχολούνται με τον τομέα του τουρισμού, επιλέγει τις επισκέψεις στον Πρωθυπουργό και στους Υπουργούς και περιορίζεται σε εκθέσεις ιδεών χωρίς να έχει καταθέσει μέχρι σήμερα καμία απολύτως ρεαλιστική πρόταση.
Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 6.7.2020, να θέσει προς συζήτηση ως πρώτο θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης, την απόφαση «βόμβα» της Aegean για τον αποκλεισμό της Πελοποννήσου από τις πτήσεις εξωτερικού.


ΥΓ. Η Aegean έχει κάνει χρήση της νομοθετικής δυνατότητας μέχρι 30.9.2020 αξιοποιώντας χρήματα που κατέβαλαν οι επιβάτες ακόμα και για τις πτήσεις που ακυρώνονται».

Ετικέτες: AEGEAN ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΝΤΙΝΑ
 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ