ΜΑΝΗ. Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τη Μάχη του Διρού, στη Μάνη, συμμετείχε το κόμμα ΜέΡΑ25. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

« Ως ΜέΡΑ25 και ΜέΡΑ25 Λακωνίας, χαιρετίζουμε πολύ θετικά την πρωτοβουλία του Δήμου Ανατολικής Μάνης για τις ετήσιες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί εδώ και χρόνια, προς απόδοση τιμών στις Μανιάτισσες ηρωίδες του 1826 στον Πύργο Διρού και συγχαίρουμε τους διοργανωτές για την πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία.

Όντως, όπως ειπώθηκε, η Ελλάδα μας έχει καταφέρει ιστορικά πολλά, όταν όλοι μας λειτουργούμε με ομαδικό πνεύμα.

Τιμούμε κι εμείς και υποκλινόμαστε στην μνήμη των ηρωίδων Μανιατισσών, που με μοναδικό όπλο τους τα σκουριασμένα δρεπάνια τους, κατατρόπωσαν τον πολυπληθή στρατό του Ιμπραήμ που αποβιβάστηκε στον Πύργο Διρού στις 23 Ιουνίου 1826, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εξέλιξη του Αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία.

Θέλουμε με την αφορμή αυτή να τονίσουμε την αναγκαιότητα του θάρρους για την διεκδίκηση της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας για το καλό της πατρίδας μας, που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο ζήτημα και στην εποχή μας, υπό άλλες προκλήσεις.

Έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία ως ΜέΡΑ25 στο θέμα των γυναικών και της σπουδαίας συμβολής τους στο κοινωνικό σύνολο γενικά, θεωρούμε ότι οι Μανιάτισσες ηρωίδες αποτελούν σύμβολο δυναμισμού, αποφασιστικότητας και ισχύος, που πρέπει να ανακαλούμε προς έμπνευσή μας όλες και όλοι μας, για κάθε μάχη, σε κάθε τομέα, που καλούμαστε να δώσουμε για την πατρίδα μας και για κάθε βοήθεια προς την κοινωνία.

Εκ μέρους του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, κατέθεσε στεφάνι, τιμώντας την μνήμη των Μανιατισσών, η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 στη Λακωνία.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Λάμπρο Λαμπρόπουλο για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών».