Σχιζοφρενής επιβάτης λεωφορείου μετατρέπει το δρομολόγιο σε εφιάλτη! (video)03-07-2020 21:14   

ΠΥΡΓΟΣ. Απίστευτες στιγμές έζησαν οι επιβάτες του δρομολογίου του ΚΤΕΛ από Αθήνα προς Πύργο, την περασμένη Κυριακή, όταν ένας εξ αυτών, ηλικίας περίπου 60 ετών, σχιζοφρενής που σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα εγκλεισμού δημιούργησε προβλήματα στον οδηγό, φτάνοντας στο να πάρει το κλειδί από τη μίζα του λεωφορείου και τελικά να συλληφθεί από αστυνομικούς στην Αμαλιάδα.

Ο οδηγός του λεωοφείου Αντώνης Πετρόγιαννης, περιέγραψε το γεγονός μιλώντας στο ilialive.gr. «Σε προγραμματισμένο δρομολόγιο της περασμένης Κυριακής ώρα 12 το μεσημέρι από Αθήνα προς Πύργο, είχα 30 επιβάτες και ένας εκ των 30 επιβατών μου δημιουργούσε προβλήματα στο δρομολόγιο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ρωτούσε κύριε οδηγέ τι ώρα φτάνουμε στον Πύργο, που πάμε στον Πύργο, από ποιον δρόμο μας πας, δεν είναι αυτός ο δρόμος για τον Πύργο και τον διαβεβαίωνα και εγώ και υπόλοιποι επιβάτες ότι πάμε στον Πύργο. Να μην ανησυχεί» είπε ο κ. Πετρόγιαννης.

Ο οδηγός του λεωφορείου σημείωσε ότι η κατάσταση αυτή συνέχισε μέχρι και το Αίγιο, όπου αναγκάστηκε στην στάση που κάνει το λεωφορείο για την ξεκούραση των επιβατών, να του κάνει σύσταση λέγοντάς του ότι με αυτόν το ρυθμό δεν μπορεί να συνεχιστεί το δρομολόγιο. «Εντάξει μου λέει, εγώ δεν έκανα τίποτα!» απάντησε ο επιβάτης και ο οδηγός του εξήγησε πως αυτό που κάνει τον κουράζει και του δημιουργεί πρόβλημα. «Όταν άρχισα να αφήνω επιβάτες εντός των ορίων του νομού μας, από τη Νέα Μανωλάδα μέχρι και την Αμαλιάδα με ρωτούσε συνέχεια. Κύριε οδηγέ που μας πας; Κύριε οδηγέ που μας πας; Εγώ πάω στον Πύργο. Στον Πύργο πάμε του απαντάω... Μας πας μου λέει προς άλλη κατεύθυνση, εγώ έχω πληρώσει για τον Πύργο. Και τελικά στην Αμαλιάδα αφού άφησα τους επιβάτες της Αμαλιάδας, ήρθε από τον διάδρομο εδώ μπροστά μου, μου επιτέθηκε, μου πήρε τα κλειδιά από την μίζα, μου πείραξε τα όργανα όλα στο ταμπλό, με αποτέλεσμα να προσπαθώ να ακινητοποιήσω το λεωφορείο με ασφάλεια για τους υπόλοιπους επιβάτες. Την ώρα εκείνη είχαν μείνει περίπου 10 επιβάτες μέσα όπου οι περισσότεροι ήταν γυναικόπαιδα και ένας κύριος ο οποίος με βοήθησε να τον ακινητοποιήσουμε, επειδή δεν μπορούσαμε να το κρατήσουμε με τίποτα. Καλέσαμε την αστυνομία, ήρθαν άμεσα δύο άνδρες από την ασφάλεια και δύο άντρες από το Αστυνομικό Τμήμα, άνοιξα την πόρτα, τον ακινητοποίησαν, τον συνέλαβαν, και μετά εγώ προσπάθησα να ολοκληρώσω την διαδρομή μέχρι τον Πύργο με έκδηλη φυσικά την ταραχή που είχα από όλο αυτό το συμβάν» περιέγραψε ο κ. Πετρόγιαννης.

Έφτασε το λεωφορείο στον Πύργο και τότε ενημερώθηκε ο οδηγός τηλεφωνικά από την Αστυνομία της Αμαλιάδας πως ο συγκεκριμένος κύριος είναι σχιζοφρενής και εκκρεμούσε σε βάρος του, ένταλμα εγκλεισμού του από το Αστυνομικό Τμήμα Πετρουπόλεως από την Αθήνα.

«Ευτυχώς οι επιβάτες δεν κινδύνευσαν γιατί προσπάθησα με κάθε τρόπο να προφυλάξω και τους επιβάτες αλλά και τον εαυτό μου. Ευτυχώς δεν έπαθε κανείς το παραμικρό» εξήγησε ο κ. Πετρόγιαννης.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ