ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Σε ηχηρότατη τοποθέτηση για το ζήτημα του δρόμου Καλαμάτα -Ριζόμυλος προχώρησε ο πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας Σταύρος Μπένος, χαρακτηρίζοντας ανούσια την αντιπαράθεση που έχει προκύψει για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως ο συγκεκριμένος δρόμος έχει σκοπό να ενώνει την Πύλο με το Αεροδρόμιο (και κατ’ επέκταση με τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Αθήνα) και όχι με την πόλη της Καλαμάτας. Για τη σύνδεση της Καλαμάτας με την Πύλο ο κ. Μπένος τόνισε πως το ευεργετικότερο για την πόλη είναι να γίνει μέσω του Περιμετρικού.

Αναφορικά με τη Δυτική Παραλία και την πρόταση της διέλευσης του δρόμου από την περιοχή, ο πρώην Δήμαρχος επισήμανε πως η ανάπτυξη της περιοχής είναι ζωτικό θέμα για την πόλη και μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια άρτια και σύγχρονου σχεδιασμού πολεοδόμηση και όχι με ένα δρόμο.

O Σταύρος Μπένος αναφέρθηκε και στην ΟΧΕ Ταϋγέτου. Στο σχεδιασμό της θα συμμετάσχει και το «Διάζωμα» του οποίου ο πρ. δήμαρχος είναι ιδρυτής, τονίζοντας πως ο βασικός στόχος πρέπει να είναι η ολοκληρωμένη παρέμβαση για την ανάδειξη του φυσικού και του πολιτισμικού πλούτου της περιοχής.