Γράφει ο Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου*

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Μέχρι και σε αλλοίωση του περιεχομένου Δικαστικής απόφασης έφθασε το «μιντιακό σύστημα» της παραπληροφόρησης και των fake news στη Μεσσηνία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, προσπάθησε να παραποιήσει την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης, αποκρύπτοντας το σοβαρό πολιτικό και ηθικό ζήτημα της δίκης της 29/06/2020 που ήταν η μηνυτήρια αναφορά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ.Μαντά εναντίον του κ. Πέτρου Τατούλη για συκοφαντική δυσφήμηση σε ότι αφορούσε δημόσια δήλωση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 24.09.2018.

Ο κ. Περικλής Μαντάς ως Αντιπεριφερειάρχης και μέλος της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου», προσήλθε στο γραφείο του πρ. Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη ζητώντας «μαύρο πολιτικό χρήμα» για τον τηλεοπτικό σταθμό «BEST TV», προκειμένου να σταματήσει την επιθετική, αιφνίδια συμπεριφορά του απέναντι στον ίδιο, στους Αντιπεριφερειάρχες και τα μέλη της παράταξη γενικότερα.

Για το πραγματικό αυτό γεγονός παρόλο που υπήρχαν δύο αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες, ο κ. Μαντάς έκρινε πως έπρεπε να υποβάλει μήνυση για να αποδειχθεί ότι δήθεν δεν ήταν αληθές. Με δύο δικαστικές αποφάσεις μέχρι σήμερα, δύο διαφορετικά Δικαστήρια αστικό και ποινικό, ομόφωνα αποφάσισαν ότι το γεγονός είναι πραγματικό και για το λόγο αυτό κρίθηκε ο κ. Τατούλης αθώος.

Δεν απασχόλησε… το συγκεκριμένο «μιντιακό σύστημα» της Μεσσηνίας, το γεγονός ότι ένας Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Αντιπεριφερειάρχης, απευθύνθηκε στον κ. Τατούλη ως Περιφερειάρχη για να ζητήσει «μαύρο πολιτικό χρήμα» για το συγκεκριμένο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης.

Αποτέλεσε… είδηση εάν ο κ. Τατούλης κρίθηκε ένοχος ή όχι για εξύβριση που αφορούσε το περιεχόμενο δελτίου τύπου, κάτι το οποίο ουδεμία σχέση είχε με το συγκεκριμένο περιστατικό, παρότι το Δικαστήριο έπαψε τη συνέχιση της ποινικής δίωξης κατά του ιδίου για όλα τα αδικήματα που τον κατηγορούσε ο κ. Μαντάς.

Επισημαίνουμε ότι το συγκεκριμένο «μιντιακό σύστημα» για να αποφύγει τις συνέπειες του Νόμου για ψευδές ρεπορτάζ που αφορά Δικαστικές αποφάσεις, «καλύφθηκε» πίσω από μια «φοβισμένη» και ίσως καθοδηγούμενη δήλωση του βουλευτή λόγω του δικαιώματος της ασυλίας που κατέχει.

Για τον κ. Τατούλη και τα μέλη της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» η πολιτική συμπεριφορά του κ.Μαντά, εν ενεργεία βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, θα συνεχίσει να αποτελεί σοβαρό πολιτικό ζήτημα με δεδομένο ότι θα κάνουμε τα πάντα για να καταγγείλουμε την πολιτική νοσηρότητα των πράξεων του.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ακροαματική διαδικασία της συγκεκριμένης δίκης:
• Προτεινόμενοι μάρτυρες εναντίον του κ. Τατούλη από τον κ. Μαντά, οι οποίοι κατέθεσαν στο Δικαστήριο, ήταν ο κ. Νικόλαος Γόντικας - εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο - καθώς και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Λαγός.
• Όπως ακούστηκε εντός της Δικαστικής αίθουσας, η κόρη του καναλάρχη, για τον οποίο ζήτησε το «μαύρο πολιτικό χρήμα» ο κ. Μαντάς, μετά την εκλογή του παρέχει υπηρεσίες ως εργαζόμενη στο πολιτικό του γραφείο.
Τα συμπεράσματα δικά σας…


*Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.