KΡΟΚΕΕΣ. Ανοικτή πρόταση απευθύνει ο Ηλίας Παναγιωτακάκος για νόμιμη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Κροκεών προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα, τον Πρόεδρο και το Δ.Σ ΝΠΔΔ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ» και το Τοπικό Συμβούλιο Κροκεών.

Παιδικός Σταθμός Κροκεών: Αναστολή λειτουργίας μέχρι νεωτέρας αποφ. 17/20

Άκυρη η απόφαση του ΝΠΔΔ

Και όμως υπάρχει ΑΜΕΣΗ λύση:

1. ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ – ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ… ΠΙΣΤΩΣΗ

2. ΕΝΔΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ) Α’ ΦΑΣΗ και ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ – Β’ ΦΑΣΗ Άκυρη η απόφαση του ΝΠΔΔ

Το ΝΠΔΔ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ» έλαβε ομόφωνη απόφαση (17/2020)….που:

1.Αναστέλει την λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Κροκεών μέχρι νεωτέρας

2. Την προκήρυξη νέας δηµοπρασίας για την εύρεση κατάλληλου χώρου, µε σκοπό τη στέγαση του Παιδικού Σταθµού Κροκεών.

3. Την εξυπηρέτηση της τοπικής κοινωνίας Κροκεών των νηπίων που φοιτούσαν για το σχολικό έτος 2019 - 2020, καθώς και των νέων αιτήσεων εγγραφών νηπίων) από τους άλλους τρεις (3) Παιδικούς Σταθµούς του ∆ήµου Ευρώτα……..

Ανεξάρτητα του περιεχομένου που εμπεριέχει αλήθειες η απόφαση είναι ΑΚΥΡΗ για τους εξής λόγους:

α) Η πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, που επιδόθηκε νόμιμα στα μέλη του Δ.Σ αριθμ. πρωτ. 323/25.06.2020 στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρει συζήτηση (ΟΧΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ) για τον Παιδικό Σταθμό Κροκεών (!)

β) Δεν αναρτήθηκε στην Διαύγεια ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Ευρώτα για να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι και οι δημότες.

γ) Δεν έλαβε γνώση το Τοπικό Συμβούλιο Κροκεών επίσημα , για το περιεχόμενο της ανωτέρω εισήγησης και τις προθέσεις του Προέδρου, ώστε να γνωμοδοτήσουν σ’ αυτό το σημαντικό θέμα.

δ) Δεν προσκλήθηκε στην συνεδρίαση του δ.σ. του ΝΠΔΔ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ» ο Πρόεδρος της Τ.Κ (εκτός κι αν υπήρχε πρόσκληση και δεν παρευρέθηκε, όμως σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ υπάρχει γνωμοδότηση του Τ.Σ Κροκεών στο μείζον θέμα του Παιδικού Σταθμού Κροκεών ).

Συνεπώς αυτή την ώρα (δεν χρειάζονται ενστάσεις κλπ) ,καλό είναι με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΝΠΔΔ να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση (αποδεδειγμένα ΑΚΥΡΗ) και να ληφθεί νέα ,ακολουθώντας τις διατάξεις του νόμου και αναγκαία την γνωμοδότηση του Τοπικού , λαμβανομένης υπόψη και της καταγγελίας (καλού – κουκουλοφόρου πολίτη που τον πήρε ο πόνος πως λειτουργεί (;) ο Παιδικός Σταθμός Κροκεών, αδιαφορώντας για τις συνέπειες και τις επιπτώσεις στα βρέφη, τα νήπια, τους γονείς και τους εργαζόμενους ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΑ την λειτουργία του… (ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗ).

ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

Δύο λοιπόν τα προβλήματα:

  1. Καταλληλότητα κτιρίου
  2. Προσωπικό

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ:

ΚΤΗΡΙΑΚΟ

α) -Είναι αλήθεια η περιγραφή που γίνεται στο έγγραφο, για την βίαιη έξωση από το ενοικιαζόμενο κτίριο που λειτουργούσε επί τριάντα χρόνια και ευθύνες υπάρχουν αλλά…..

-Είναι αλήθεια ότι έγιναν προσπάθειες με δημόσια πρόσκληση για την εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου και δεν απέδωσαν ,γιατί δεν βρέθηκε ΚΑΝΕΝΑ κατάλληλο εντός των Κροκεών. Συνεπώς η παράγραφος 2 της απόφασης είναι ΑΝΕΦΙΚΤΗ και χάσιμο χρόνου.

-Η λύση της αλλαγής χρήσης του ΚΤΕΟ Κροκεών και μετεξέλιξη του, σε Παιδικό Σταθμό Κροκεών που σας πρότεινα μαζί με το πρώην Τοπικό Συμβούλιο δεν είχε την ανάλογη αντιμετώπιση με αποτέλεσμα να μπει στις καλένδες (έχω αποστείλει σχετική αλληλογραφία και η εκφορά μόνο λόγου και όχι εγγράφων με την τότε Περιφερειακή Αρχή ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ δεν πείθει, γιατί υπάρχουν στοιχεία για το αντίθετο).

Θα μπορούσε ΚΤΕΟ Κροκεών να είναι κατάλληλη λύση για το μεταβατικό στάδιο, όμως είναι χρονοβόρα ως προς την νέα σχολική χρονιά.

β) Η μελέτη που θα έπρεπε να ξεκινήσει από το 2018 (ήταν ένας από τους λόγους που ΔΕΝ Ψήφισα τον Προϋπολογισμό) ολοκληρώνεται δια του ΠΑΡΝΩΝΑ στο προσεχές διάστημα.

Είναι αυτονόητο ότι για να λυθεί το κτιριακό «με το κλειδί στο χέρι» θα περάσουν τουλάχιστον τρία χρόνια.

γ) Με βάση Π.Δ. 99/2017 – «Αδειοδότηση και λειτουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών» αν δεν υπάρξει λύση για καταλληλότητα του κτιριακού στην επταετία δηλαδή το 2022 (απομένουν δύο χρόνια) ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ!!!

Συνεπώς η μόνη λύση για την άμεση λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Κροκεών είναι:

ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ (η μελέτη παραδίδεται ως μέρος της προμήθειας) με και τοποθέτηση το οικόπεδο πρώην Στρατάκη ή στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ Κροκεών με κατάλληλη διαμόρφωση ως μεταβατική λύση έως την οριστική κατασκευή.

(Το λυόμενο κτίριο μετά την χρήση του , αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου για κάθε χρήση μετέπειτα)

Το ΝΠΔΔ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ» οφείλει άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση της τάξεως 60000 – 70000 ευρώ για την προμήθεια του κατάλληλου προκατασκευασμένου.

Με πολιτική βούληση όπως βρέθηκαν πιστώσεις (καλώς ) για την ίδρυση προνηπιακών αιθουσών στην Σκάλα ,τις καταλληλότητες των γηπέδων και θα βρεθούν για τις καταλληλότητες των Σταδίων Σκάλας και Βλαχιώτη και του νέου Παιδικού της Απιδιάς έτσι άμεσα με αναμόρφωση και βρεθεί η ανάλογη πίστωση για την λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Κροκεών. Έτσι λύνεται το κτιριακό.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ

Δεν είναι η ώρα να αναλύσουμε για την μη συμμετοχή του Δήμου Ευρώτα στις τρεις διαδοχικές προσκλήσεις για την κινητικότητα ,με αποτέλεσμα την αφαίμαξη προσωπικού, χωρίς ο Δήμος να μπορεί να υποδεχθεί υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών (άραγε ΔΕΝ υπάρχουν ευθύνες;).

Με την κινητικότητα δύο υπάλληλοι του Παιδικού Σταθμού Κροκεών μετατέθηκαν σε υπηρεσίες που επιθυμούσαν.

Αν και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ γνώριζε και κατά την εκτίμηση μου αυτοί οι υπάλληλοι δεν διέθεταν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις όμως…… δεν ενημέρωσε έγκαιρα το Τοπικό Συμβούλιο.

Άμεση λύση είναι μετά φυσικά την αδειοδότηση λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Κροκεών είναι η στελέχωση με ένδο-κινητικότητα βρεφονηπιοκόμων μιας και το ΝΠΔΔ των τεσσάρων Παιδικών Σταθμών θεωρείται ενιαίος Οργανισμός.

Συμπερασματικά λοιπόν για άμεση αδειοδότηση και λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Κροκεών είναι:

1. ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ – ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ …ΠΙΣΤΩΣΗ

2. ΕΝΔΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ) Α’ ΦΑΣΗ και ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ – Β’ ΦΑΣΗ

Υ.Γ(1): Να αναλογιστείτε ότι η μεταφορά βρεφών και νηπίων που προτείνετε ως λύση, θα βαρύνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ , γιατί ο δήμος δεν διαθέτει ούτε οδηγό, ούτε συνοδό, ούτε σχολικό λεωφορείο και είναι βέβαιο ότι η ενοικίαση σχολικού λεωφορείου μετά των κατάλληλων εργαζομένων κοστίζει ακριβά και σίγουρα δεν είναι στον προγραμματισμό σας.

Υ.Γ(2): Οι φήμες που κυκλοφορούν «ανά τας οδούς και τας ρύμας» για κολλητιλίκια με Υπουργούς και άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου μόνο ως ανέκδοτο αστειότητας ακούγεται. Αν δεν δοθεί λύση με αυτοχρηματοδότηση του Δήμου Ευρώτα όπως στις περιπτώσεις που προανέφερα , τότε η αναστολή «μέχρι νεωτέρας» θα γίνει ΟΡΙΣΤΙΚΟ!

Δεν αξίζουν τα παιδιά της βρεφονηπιακής ηλικίας των Κροκεών «μια χούφτα ευρώ;»

ΤΟΛΜΗΣΤΕ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΔΕΛΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ…