ΣΠΑΡΤΗ. Tην Κυριακή 5 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, επισημοποιείται στο Περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης Σπάρτης, η συνεργασία – σύμπραξη Περιφέρειας Δήμου.
Συγκεκριμένα η εκδήλωση «εγκαινιάζει» και την επαναλειτουργία επί της Λεωφόρου Λυκούργου, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Τουριστικού Περιπτέρου που δημιουργήθηκε αρχές του 2019 επί δημοτικής αρχής Βαγγέλη Βαλιώτη και επί προεδρίας Τουρισμού Χρήστου Αλεξάκου.

Μέσα από την συνεργασία-σύμπραξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σπάρτης και της Πελοπόννησος Α.Ε. βρέθηκαν οι τρόποι για την ουσιαστική υποστήριξη της οργάνωσης και επαναλειτουργίας του Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης (info kiosk) καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, από κατάλληλα καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό.

Μέσα από τις ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες, η Σπάρτη και η Λακωνία θα συνεχίσουν να προβάλλονται ως προορισμός φιλικός προς τον επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου.

Στο περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει στοιχεία για τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων, των πολιτιστικών χώρων κλπ, αλλά και πληροφορίες που αφορούν τα καταλύματα, τους χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν έντυπο υλικό παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της Λακωνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.