EΛΛΑΔΑ. Τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς, καταγράφει η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7, ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ποιοι υπουργοί τα έχουν πάει καλά και ποιοι όχι. Η εικόνα της αντιπολίτευσης
To 20/20 του Νews 24/7, με αφορμή τη συμπλήρωση - σε λίγες μέρες- ενός χρόνου από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, παρουσιάζει σήμερα την έρευνα της aboutpeople, η οποία έχει πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με τις επιδόσεις της κυβέρνησης.

Η διαχείριση του κορονοϊού, έδωσε πόντους στην κυβέρνηση, που ωστόσο φαίνεται να παρουσιάζει αρρυθμίες σε αρκετά ζητήματα καθημερινότητας, ακόμα και αν αυτά ιδωθούν και υπό το πρίσμα των νέων συνθηκών, που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πολίτες έχουν θετική γνώμη για τους χερισιμούς στο τομέα της υγείας και για το πώς προχωρά η ψηφιοποίηση του κράτους, ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το πώς πάνε τα πράγματα στην οικονομία και μια σειρά άλλους τομείς, στους οποίους αν διατηρηθεί η απογοήτευση, σύντομα θα μεταφραστεί σε ακόμα πιο έντονη φθορά.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας
• Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες αποτιμούν θετικά το συνολικό έργο της κυβέρνησης.
• Σημαντικό ποσοστό, θεωρεί ότι η κυβέρνηση πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο.
• Χαμηλά είναι τα ποσοστά ικανοποίησης από την αντιπολίτευση
• Οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από την ψηφιοποίηση του κράτους και την υγεία και απογοητευμένοι με τους χειρισμούς στην Παιδεία, το περιβάλλον, τα εργασιακά και τα θέματα των αγροτών
• Μεγάλο ποσοστό πολιτών, δηλώνουν μακριά από το κόμμα που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.

Η αντοχή της κυβέρνησης
Ο πρώτος χρόνος διακυβέρνησης από τη ΝΔ, μετά και τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, κλείνει με θετικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, θετικά και μάλλον θετικά αποτιμούν οι ερωτώμενοι τη μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης σε ποσοστό 53,8%, ενώ αρνητικά και μάλλον αρνητικά απαντάει το 42,9%.

Πως αξιολογούν τους υπουργούς
Ψηλά ο Πιερρακάκης, πολύ καλά ο Κικίλιας, καλά ο Δένδιας, σχετικά καλά ο έτσι κι έτσι ο Χρυσοχοϊδης… Δείτε στο video όλους τους υπουργούς σε 100 δευτερόλεπτα!
Όλη η έρευνα εδώ