ΓΥΘΕΙΟ. «Στις 22 και 23/6/2020 οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Μάης πρωτοστάτησαν και δόθηκαν λύσεις σε σοβαρά θέματα που απασχολούσαν τους επαγγελματίες που ασχολούνται με το τουρισμό και απέδειξαν στην πράξη ότι πραγματικά ενδιαφέρονται για το τόπο και τους Μανιάτες».
Αυτό αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από την «Ενωτική Κίνση Μάνης» με τν υπογράμμιση ότι «με αυτό το αποτέλεσμα κατέρρευσαν και τα όσα κάποιοι διέδιδαν κακόβουλα ότι δήθεν ευθύνεται η Αντιπολίτευση για τη μη επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων».

Το σύνολο της Αντιπολίτευσης με εισηγήσεις, κατάφερε να πετύχει με 14 θετικούς ψήφους, έναντι 12 αρνητικών και ενός απόντα της Δημοτικής παράταξης, την ψήφιση και των δύο θεμάτων που είχε φέρει προς συζήτηση με σχετική αίτησή του από 01/06/2020 στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η «Ενωτική Κίνηση Μάνης» διαπιστώνει ότι «μετά από την εξέλιξη αυτή, εξέθεσαν τη παράταξη της Δημοτικής Αρχής, ως προς αυτά που επικαλείτο και δικαίωσαν την αντιπολίτευση για την υπεύθυνη και σοβαρή στάση της, για άλλη μια φορά».

Τα θέματα ήταν τα εξής:

1ο Εισήγηση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Δήμου για παραχώρηση ιδιαίτερου δικαιώματος, απλής χρήσης χώρου στην Ά ζώνη, της χερσαίας ζώνης λιμένος Γυθείου, στις επιχειρήσεις εστίασης (καφετέριες κλπ) για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και σκιαδίων που βρίσκονται στη οδό Τζανή Τζανετάκη από την ταβέρνα 90 μοίρες έως την νήσο Κρανάη (ταβέρνα Γρηγόρης) και στη Β ζώνη της χερσαίας ζώνης λιμένος Γυθείου, στην επιχείρηση του Πέτρου Δασκαλάκη για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και σκιαδιών κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων προστασίας του Covid-19.

2ο Λήψη απόφασης, σχετικά με την απαλλαγή από τέλη φόρους, δικαιώματα και μισθώματα, των επιχειρήσεων που διέκοψαν ή περιόρισαν τη δραστηριότητά τους, λόγω των μέτρων προς αποφυγή διάδοσης του κορονωϊου Covid 19.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Με συνέπεια και αποφασιστικότητα, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τα συμφέροντα όλων των Δημοτών, χωρίς διακρίσεις, γιατί αυτό λείπει κυρίως από τον τόπο μας. Ως προς τις απαράδεχτες αναρτήσεις κάποιων Δημοτικών Συμβούλων της δημοτικής παράταξης, στις οποίες η έλλειψη παιδείας, ευγένειας και πολιτικού σεβασμού εμφανίζονται γενναιόδωρα, τους αφήνουμε στη κρίση ων πολιτών».