ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιανων Λακεδαίμονος Χρήστος Ηλ. Τσίχλης, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη και τον αναπληρωτή Δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο, για την τακτοποίηση των τελευταίων γραφειοκρατικών διαδικασιών, όσον αφορά την ασφαλτόστρωση του δρόμου Γεωργίτσι- Πελλάνα μέσω Μανίνου.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας και ο αναπληρωτής Δήμαρχος Σπάρτης, επέδειξαν έντονη προθυμία, πραγματική βούληση και προέβησαν σε άμεσες ενέργειες. «Εντός των ημερών, θα έχουν ξεπεραστεί τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια και αμέσως μετά θα εγκατασταθεί ο εργολάβος».

Ο δρόμος θα συνδέει το Γεωργίτσι και τα γύρω χωριά με τον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο - Σπάρτη (μειώνοντας την απόσταση στο μισό, όταν ολοκληρωθεί) ,θα εξυπηρετήσει τους αγρότες που κατέχουν κτήματα στην περιοχή και θα διευκολύνει την πρόσβαση στο αμφιθέατρο της περιοχής.

Το έργο εγκρίθηκε με την υπ'αριθμόν 2339/20-9-2018 απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και ακολούθησε η υπ'αριθμόν 2519/9-7-2019 απόφαση προέγκρισης διακήρυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την ασφαλτόστρωση 3 χιλιομέτρων, ποσού 259.633,25 ευρώ.