ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα στην ενορία του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε η αποφοίτηση των μαθητών του Ημερήσιου σχολείου «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» (Λάκωνες ομοφενείς) το μεσημέρι του Σαββάτου. Κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, μαθητές και γονείς βρέθηκαν και πάλι, αυτή τη φορά όχι στις σχολικές αίθουσες αλλά μέσα στην εκκλησία. Κάτι, που επεδίωξε και έκανε μεγάλη προσπάθεια για να γίνει πραγματικότητα ο Αρχων του Πατριαρχείου και συντονιστής της εκδήλωσης, Δημήτρης Βάβας.
«Νιώθουμε συγκίνηση και περηφάνια για τούτα εδώ τα παιδιά και όσο και αν σας ακούγεται παρατραβηγμένο, τα βλέπουμε σαν δικά μας παιδιά και έτσι τους συμπεριφερόμαστε» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η Ελευθερία Οίκουτα, επικεφαλής του ελληνικού τμήματος στο ημερήσιο σχολείο και διευθύντρια στο απογευματινό. Και πρόσθεσε: «Τους στόχους σας, να τους κυνηγήσετε με πάθος, κι όχι από ανάγκη. Να μη φοβούται τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες. Θα δείτε πολλούς στο δρόμο σας. Να αναζητάτε τη γνώση στη ζωή σας».

Οι 13 απόφοιτοι μαθητές μίλησαν για τα χρόνια που πέρασαν στο σχολείο ενώ στο τέλος έφτιαξαν μια ευχαριστήρια κάρτα για την Γεωργία Καλοειδή.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο απόφοιτος Δημήτρης Σμουδιάνης διαβάζοντας το λόγο του ξέσπασε σε κλάματα από τη συγκίνηση. «Ευχαριστώ πάρα πολύ που μου μάθατε την Ιστορία της Ελλάδας, τη γλώσσα. Πάντα θα σας θυμάμαι και θα είμαι υπερήφανος που είμαι Ελληνας» είπε βαθιά συγκινημένος ο μαθητής ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους συμμαθητές του, τους δασκάλους και τους γονείς.

Ακολούθησε η αποφοίτηση της 8ης τάξης των εννέα μαθητών του ελληνικού απογευματινού σχολείου. Και στις δύο αποφοιτήσεις κρατήθηκαν οι αποστάσεις που ορίζει η Πολιτεία. Κάθε απόφοιτος έφερε έως πέντε καλεσμένους. Ολοι φορούσαν μάσκες εκτός των αποφοίτων.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ