ΚΥΘΗΡΑ. «Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί κι εδώ απ’τα Κύθηρα είναι το ζήτημα της δημόσιας υγείας πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο. Η βασική προτεραιότητα, το άνοιγμα του τουρισμού, θα γίνει με όρους δημόσιας υγείας έτσι ώστε και οι ταξιδιώτες να είναι ασφαλείς αλλά και ο γενικός πληθυσμός και οι άνθρωποι που θα τους υποδεχτούν και θα τους φιλοξενήσουν να παραμείνουν ασφαλείς.» Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς από τα Κύθηρα με την άφιξή του στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης» το Σάββατο 27/6/20.

Μετά την άφιξη του κ. Χαρδαλιά ξεκίνησε σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Κυθήρων Ευστράτιου Χαρχαλάκη, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κατσανεβάκη, του Προέδρου της επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Ευάγγελου Βενάρδου, του Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων «ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ» Γεώργιου Μεγαλοκονόμου, του Αερολιμενάρχη Σταύρου Παϊζάνου, του Διοικητή Α/Τ Κυθήρων Υπαστυνόμου Τριαντάφυλλου Πηλίκου, του Προιστάμενου Π.Κ Κυθήρων Επιπυραγού Λάζαρου Κωσταντίνου και του Αναπληρωτή Προιστάμενου Π.Κ Κυθήρων Πυραγού Σπυρίδωνα Φουντουλάκη για τον συντονισμό και την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλούς λειτουργίας των αεροδρομίων.

Αμέσως μετά, ο κ. Χαρδαλιάς προχώρησε σε αυτοψία στους χώρους του αεροδρομίου, συνοδευόμενος από τον Αερολιμενάρχη κ. Σταύρο Παϊζάνο. Η επίσκεψη του Υφυπουργού έγινε στο πλαίσιο των επισκέψεων και των 18 αεροδρομίων της χώρας που ανοίγουν από την 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού.

«Ολοκληρώσαμε την τεχνική σύσκεψη κι εδώ στα όμορφα Κύθηρα, σε σχέση με την προετοιμασία του αεροδρομίου για το άνοιγμα των πτήσεων του εξωτερικού από 1η Ιουλίου. Και τα Κύθηρα είναι ένας ασφαλής προορισμός. Η δουλειά που έχει γίνει, νομίζω είναι πάρα πολύ σημαντική σε κάθε επίπεδο που αφορά στην ασφάλεια και των ταξιδιωτών αλλά και των ίδιων των πολιτών.»

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «Θα γίνονται 50 στοχευμένοι έλεγχοι καθημερινά. Τα κλιμάκια τα οποία θα κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους, θα είναι κλιμάκια υγειονομικών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Η συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις είναι εξαιρετική. Συμβάλλουν τα μάλλα από την πρώτη στιγμή της κρίσης και νομίζω ότι μαζί με την αστυνομία, μαζί με το λιμενικό, μαζί με την πυροσβεστική έρχονται να αποδείξουν ότι είναι πάντα στο πλευρό των πολιτών σε κάθε πρόκληση της καθημερινότητας.»

Τέλος ο υφυπουργός τόνισε: «Eίναι ομαδική δουλειά. Νομίζω ότι τα συγχαρητήρια ανήκουν στον ίδιο τον ελληνικό λαό. Με περισσή πειθαρχία, συνέπεια, υπομονή, επιμονή πέρασε αυτό το δύσκολο σκόπελο. Προφανώς χρειάστηκε να παρθούν δύσκολες αποφάσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και να στηθεί ένας τεράστιος μηχανισμός που προσπαθούσε από την πρώτη στιγμή να ιχνηλατήσει και να στεγανοποιήσει μέσα από σύγχρονες μεθόδους. Κάναμε ένα βήμα μπροστά. Αυτό που πρέπει όμως και είναι το ξεκάθαρο μήνυμα είναι ότι πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό με όρους ασφάλειας, βήμα - βήμα και με μόνο γνώμονα το ζήτημα της δημόσιας υγείας.»

Πηγή: Adelin 107,3 fm